СВИ ВОЛИМО ДОМАЋУ СУПУ: Тајна савршених кнедли је у 2 обична састојка
УВЕК одличан избор за породични ручак је права домаћа супа уз укусне кнедле.
Свака домаћица у својим првим кулинарским данима учи да прави супу која је прилично једноставна, али кнедле за супу умеју да буду компликоване. Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.
Успева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.
Обавезно у смесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увек мутите раздвојено, а то значи беланце и жуманце засебно.
Потребно:
* 50 г кукурузног брашна
* 40 г гриза
* 80 мл јогурта
* 1/4 кашичице соли
* прстохват шећера
* 1 јаје
* 1 кашика масти
Припрема:
Одвојите жуманце и беланце, па жуманце умутите са шећером. Беланца посолите и умутите у чврст шне, па у њега додајте жуманце. Лагано сједините и сипајте јогурт, просејано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лепо промешајте. Узмите две кашичице и ставите смесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.
(Super Žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Мимоза са печуркама, да чула укуса уживају
10. 12. 2023. у 14:00
НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса
09. 12. 2023. у 07:00
ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
09. 12. 2023. у 11:00
ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (2)