СВИ ВОЛИМО ДОМАЋУ СУПУ: Тајна савршених кнедли је у 2 обична састојка

Novosti online

24. 12. 2023. у 14:00

УВЕК одличан избор за породични ручак је права домаћа супа уз укусне кнедле.

СВИ ВОЛИМО ДОМАЋУ СУПУ: Тајна савршених кнедли је у 2 обична састојка

Фото Shutterstock

Свака домаћица у својим првим кулинарским данима учи да прави супу која је прилично једноставна, али кнедле за супу умеју да буду компликоване. Често испадну тврде или се распадну, али у мору рецепата за савршене кнедле предлажемо вам један од најбољих.

Успева из прве, а тајна је у два најобичнија састојка.

Обавезно у смесу за кнедле додајте јогурт и истопљену маст, јер ће тако оне бити мекане и неће се распадати и лепити. И још једна ствар је битна код припреме кнедли, а то је јаје увек мутите раздвојено, а то значи беланце и жуманце засебно.

Потребно:

* 50 г кукурузног брашна
* 40 г гриза
* 80 мл јогурта
* 1/4 кашичице соли
* прстохват шећера
* 1 јаје
* 1 кашика масти

Припрема:

Одвојите жуманце и беланце, па жуманце умутите са шећером. Беланца посолите и умутите у чврст шне, па у њега додајте жуманце. Лагано сједините и сипајте јогурт, просејано кукурузно брашно и гриз, истопљену маст и лепо промешајте. Узмите две кашичице и ставите смесу између, па обликујте кнедле. Сипајте у супу и кувајте.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (2)

СРПСКЕ РЕЧИ КОЈЕ ТУРЦИ ЈОШ УВЕК КОРИСТЕ: Опстале су још од времена када су султани учили наш језик на двору