СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан
ЗБОГ богатог пуњења, од пиринча, ораха и кромпира, нећете да осетите да недостаје месо.
Паприке направљене на овај начин су веома укусне, стално ћете их правити.
Потребно:
* 10-12 сувих паприка
* 100 г крупно млевених ораха
* 2 шоље пиринча
* 3 главице црног лука
* 2 шаргарепе
* 2 дл парадајз сока
* 3 дл уља
* со, бибер, млевена паприка
* 3-4 кашике брашна
* 2 кромпира
Припрема:
У дубљу шерпу сипајте пола количине уља, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. Затим додајте орахе. Промешајте, па пржите мало да и ораси испусте масноћу. Додајте парадајз, зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета.
Паприке потопите у млаку воду да омекшају, како би могле да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања. Ређајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и потопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕВЕРОВАТНО МЕКАНО, МИНИ БАВАРСКО ПЕЦИВО: Прво се кува, па тек онда пече (ВИДЕО)
20. 12. 2023. у 11:00
УСПЕВА "ИЗ ПРВЕ" И ПОЧЕТНИЦИМА: Слана торта са рибом и маслинама (ВИДЕО)
17. 12. 2023. у 13:28
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)