СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ АТМОСФЕРУ: Свечана бела чорба

Novosti online

20. 12. 2023. у 13:00

ЈЕДНОСТАВНА домаћа чорба је увек добар избор!

СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ АТМОСФЕРУ: Свечана бела чорба

Фото: Shutterstock

Потребно:

* пилеће млевено месо, 500 г

* лук, 2 главице
* шаргарепа, 2
* уље, 2 кашике
* јаја, 4
* пиринач, 2 кашике
* брашно, 2 кашике
* павлака, 3 кашике
* со, 2 кашичице
* бибер, 1/2 кашичице

Припрема:

- Очистите, оперите и нарендајте шаргарепу и црни лук. У шерпу ставите нарендано поврће, око 2,5 литре воде, уље, со и ставите да се кува. Посебно направите смесу за куглице од меса. У дубљу посуду ставите млевено месо, два јајета, пиринач, брашно, со, бибер, па све добро промешајте да се смеса изједначи. Кад се шаргарепа и лук скувају, додајте мало воде ако је укувала, па правите од меса мале куглице и убаците их у шерпу са поврћем. Наставите да кувате супу на тихој ватри како се куглице не би распале. Кад су месне куглице куване, умутите два јајета са павлаком и додајте у супу, па пажљиво промешајте да се куглице на распадну. Кувајте чорбу још пар минута, додајте со и бибер по укусу и топло послужите.

(Žena, Super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ ЛЕТОВАЛИШТЕ НЕГО РАЈ НА ЗЕМЉИ! Одлично је за породицу, а за децу је смештај гратис