ЂЕВРЕК СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Бољи него у пекари
Мекан, укусан и једноставан доручак.
Састојци:
- 200-250 мл млека
- 2 јајета
- мало уља
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 30 г свежег квасца или око 10г сувог квасца
- 400 г брашна
- 150 г шунке
- 200 г качкаваља
Припрема:
Издвојте једну посуду, у којој ћете припремити квасац. Ставите око 40 грама брашна, квасац, две чаше млека и шећер. Оставите да одстоји 10-ак минута.
Преостало млеко сипајте у другу чинију, па додајте јаје и мало уља. Промешајте то и додајте квасац када буде готов. Месите све док тесто не постане довољно густо. Оставите га мало да надође, па га раздвојте на две смесе.
Развуците тесто оклагијом. Премажите танким слојем уља, па поређајте шунку сечену на тање листиће и качкваљ. То учините и са другом половином.
Пажљиво уролајте и исеците ролницу још напола. Лагано развлачите и спојте тако да добијете ђеврек. Пеците 2о минута у загејаној рерни на 220 степени. Преко можете посути сусам.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)