ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите

Новости онлине

14. 05. 2024. у 19:00

Можете га мазати на палачинке, бакин колач или хлеб, а комбинација боровница и чоколаде даје овом џему јединствен укус.

ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  1 кг свежих домаћих слатких боровница
  •  150 г тамне чоколаде са 85% какаоа
  •  сок од једне лимете или од пола лимуна

Припрема:

1. Боровнице оперите и ставите у дубоки лонац на средње јаку ватру. Кад почну да се загревају, згњечите их виљушком или гњечилицом за кромпир.

 2. Исцедите сок из лимете/лимуна. Додајте га постепено у лонац с боровницама. Немојте претерати да џем не би био кисео.

3. Кувајте уз постепено мешање све док се боровнице не распадну. Након тога пустите да се смеса крчка додатних 10 минута, а у зависности од дужине кувања, џем ће бити гушћи или ређи (бољи је кад је мало ређи, лакше се маже). У скувану масу након 12-15 минута додајте исецкану тамну чоколаду. Помешајте и распоредите у стерилисане тегле.

4. Кад се охлади, ставите га у фрижидер.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника

ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника

КРЕАТИВНИ директор "Гранда" Саша Поповић преминуо је 1. мата у болници у Паризу, а у четвртак ће бити сахрањен на Бежанијском гробљу и његови најмилији ће га испратити уз хор.

04. 03. 2025. у 17:37

БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

Коментари (0)

КАКАВ СПИСАК ОРЛОВА! Драган Стојковић Пикси одабрао фудбалере за одлучујуће мечеве које репрезентација Србије игра у баражу