ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети

Новости онлине

14. 05. 2024. у 18:00

Једноставно јело које може да послужи и као ручак и као вечера - спрема се лако и веома брзо.

ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 пара пилећег белог меса
  • 1 чен белог лука
  • пола главице црног лука
  • везица свежег першуна
  • паковање печурака
  • 2 кашике маслаца или масти
  • брашно
  • сок од пола лимуна
  • 100 мл пилећег бујона
  • 100 мл сувог белог вина
  • 150 мл павлаке за кување

Припрема:

Пилетину истањите на танке шницле, па је лагано излупајте. Брашно и со промешајте па уваљајте пилеће шницле и пржите на мало масти или маслаца. Када се пилетина испржи склоните је са рингле. У тигању у којем сте пржили пилетину, додајте црни и бели лук, ситно сецкан, а потом и печурке. Када се све продинста, додајте пилећи бујон, сок од пола лимуна и бело суво вино. Шницле вратите у сос од печурака. Све динстајте око пола сата на лаганој ватри. Додајте павлаку за кување и ситно сецкан першун. Након што проври, склоните са рингле и уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Велика руска звезда двапут шокирала целу земљу - јавно се одрекла Русије, а онда је урадила ово!