ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК ЗА КРСТОВДАН: Пробајте мусаку са боранијом, печуркама и пиринчем, сигурно је по укусу целе породице
Сутра је Крстовдан, једе се посно, па је идеално да пробате овај рецепте. Наш предлог је мусака са боранијом, пиринчем и печуркама.
Додајте боранији пиринач и печурке и направите јефтино посно јело које ће се допасти целој породици. Припрема је најједноставнија могућа, а све што треба да урадите јесте да помешате све састојке и прво кратко пропржите, а онда и испечете.
Боранија по овом рецепту може да се једе и током поста, или данима када се пости на уљу.
Састојци:
1 црни лук
3 чена белог лука
1/2 кашичице ситно сецкане мајчине душице
2 шоље свеже бораније
1 шоља интегралног пиринча
1,5 шоља бујона од поврћа
350 г мешаних печурака по избору
Рецепт за мусаку са боранијом, пиринчем и печуркама:
Исеците црни лук на ребарца, па пропржите на мало загрејаног уља док не добије златну боју. Затим додајте и млевени бели лук, па пржите још минут. Након тога додајте сецкане печурке, зачините по жељи и поспите сецкану мајчину душицу. Склоните са шпорета, па додајте боранију и пиринач који сте претходно опрали. Сипајте бујон и лепо промешајте.
Сипајте у тепсију, па покријте провидном фолијом и пеците мусаку са боранијом у загрејаној рерни на 200°C око 45-55 минута. Неких 10 минута пред крај скините фолију и тако запеците.
(Мондо/Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)