ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК ЗА КРСТОВДАН: Пробајте мусаку са боранијом, печуркама и пиринчем, сигурно је по укусу целе породице
Сутра је Крстовдан, једе се посно, па је идеално да пробате овај рецепте. Наш предлог је мусака са боранијом, пиринчем и печуркама.
Додајте боранији пиринач и печурке и направите јефтино посно јело које ће се допасти целој породици. Припрема је најједноставнија могућа, а све што треба да урадите јесте да помешате све састојке и прво кратко пропржите, а онда и испечете.
Боранија по овом рецепту може да се једе и током поста, или данима када се пости на уљу.
Састојци:
1 црни лук
3 чена белог лука
1/2 кашичице ситно сецкане мајчине душице
2 шоље свеже бораније
1 шоља интегралног пиринча
1,5 шоља бујона од поврћа
350 г мешаних печурака по избору
Рецепт за мусаку са боранијом, пиринчем и печуркама:
Исеците црни лук на ребарца, па пропржите на мало загрејаног уља док не добије златну боју. Затим додајте и млевени бели лук, па пржите још минут. Након тога додајте сецкане печурке, зачините по жељи и поспите сецкану мајчину душицу. Склоните са шпорета, па додајте боранију и пиринач који сте претходно опрали. Сипајте бујон и лепо промешајте.
Сипајте у тепсију, па покријте провидном фолијом и пеците мусаку са боранијом у загрејаној рерни на 200°C око 45-55 минута. Неких 10 минута пред крај скините фолију и тако запеците.
(Мондо/Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)