ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК ЗА КРСТОВДАН: Пробајте мусаку са боранијом, печуркама и пиринчем, сигурно је по укусу целе породице

Татјана Марковић

17. 01. 2024. у 13:00

Сутра је Крстовдан, једе се посно, па је идеално да пробате овај рецепте. Наш предлог је мусака са боранијом, пиринчем и печуркама.

ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК ЗА КРСТОВДАН: Пробајте мусаку са боранијом, печуркама и пиринчем, сигурно је по укусу целе породице

Фото: Shutterstock

Додајте боранији пиринач и печурке и направите јефтино посно јело које ће се допасти целој породици. Припрема је најједноставнија могућа, а све што треба да урадите јесте да помешате све састојке и прво кратко пропржите, а онда и испечете.

Боранија по овом рецепту може да се једе и током поста, или данима када се пости на уљу.

Састојци: 

1 црни лук 
3 чена белог лука 
1/2 кашичице ситно сецкане мајчине душице
2 шоље свеже бораније
1 шоља интегралног пиринча
1,5 шоља бујона од поврћа
350 г мешаних печурака по избору

Рецепт за мусаку са боранијом, пиринчем и печуркама: 

Исеците црни лук на ребарца, па пропржите на мало загрејаног уља док не добије златну боју. Затим додајте и млевени бели лук, па пржите још минут. Након тога додајте сецкане печурке, зачините по жељи и поспите сецкану мајчину душицу. Склоните са шпорета, па додајте боранију и пиринач који сте претходно опрали. Сипајте бујон и лепо промешајте.

Сипајте у тепсију, па покријте провидном фолијом и пеците мусаку са боранијом у загрејаној рерни на 200°C око 45-55 минута. Неких 10 минута пред крај скините фолију и тако запеците.

(Мондо/Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

Игнорисање пушачког кашља може бити ризично – сазнајте зашто