САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: "Мрвљени" бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Novosti online

02. 02. 2024. у 12:00

МРВЉЕНИ бургери се лако праве, а имају одличну равнотежу сланог и слаткастог укуса. Ево како да направите мрвљене бургере!

САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: Мрвљени бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!

Фото Shutterstock

Тиме што се месо "мрви" подстиче се боља карамелизација и хрскавост ивица. Мрвљени бургер је савршен, јер ако пустите да месо одстоји пар минута, упиће све састојке у себе.

Састојци:

* 250 г млевеног меса
* 4 кришке сира на листиће
* 2 лепиње за хамбургере са сусамом
* 2 кисела краставца, насечена

 За маринаду: 

* 2 кашике мајонеза

* 1 кашика кечапа
* 1 кашика сенфа
* 1 лук шалот, врло ситно сецкан

* прстохват шећера
* прстохват белог лука у праху
* 1 краставчић, врло ситно исечен, плус мало сока киселог краставца

Рецепт за мрвљене бургере:

 Корак 1: 

Направите сос:

Да бисте направили сос за мрвљене бургере, помешајте све састојке осим сока од киселог краставца. Затим додајте довољно сланог раствора да разблажите сос (али не толико да постане течан). Пробајте и додајте још соли или шећера по укусу.

 Корак 2: 

Загрејте тигањ:

Ставите тигањ на средњу ватру и сачекајте да се загреје. У међувремену поделите млевено месо на четири једнаке лоптице. Лагано спљоштите куглице да од њих направите дебеле плошке.


 Корак 3: 

Спљоштите месо у пљескавице:

Ставите плошке у тигањ, размакните што је више могуће. Користите два тигања или радите у серијама ако је потребно. Металном лопатицом и оклагијом (или металном пресом, ако је имате), разбијте плошке у танке бургере, снажно притискајући и чинећи их што тањим.

Посолите и побиберите и пеците два минута, притискајући бургере назад ако почну да се дижу у средини.


 Корак 4: 

Ставите сир:

Користите металну лопатицу да подигнете бургере са тигања и окрените их, зачините са мало соли и бибера, а затим на сваку положите кришку сира. Пеците још два минута, а затим их склоните са тигања и оставите са стране.

 Корак 5: 

Убаците сос:

Премажите обе исечене лепиње сосом, а затим на сваку подлогу ставите по две пљескавице, страном са сиром нагоре. Одозго ставите нарезани кисели краставац, ставите поклопац од лепиње и умотајте пљескавице у фолију. Оставите неколико минута, а затим их одмотајте и сервирајте. Уживајте у мрвљеним хамбургерима!

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од 45 и плаћаћемо је још

ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још

ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.

13. 12. 2025. у 15:33

Коментари (0)

ДР НОВОСТИ: Зашто је трансплантација обрва толико популарна међу женском популацијом?