САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: "Мрвљени" бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!
МРВЉЕНИ бургери се лако праве, а имају одличну равнотежу сланог и слаткастог укуса. Ево како да направите мрвљене бургере!

Фото Shutterstock
Тиме што се месо "мрви" подстиче се боља карамелизација и хрскавост ивица. Мрвљени бургер је савршен, јер ако пустите да месо одстоји пар минута, упиће све састојке у себе.
Састојци:
* 250 г млевеног меса
* 4 кришке сира на листиће
* 2 лепиње за хамбургере са сусамом
* 2 кисела краставца, насечена
За маринаду:
* 2 кашике мајонеза
* 1 кашика сенфа
* 1 лук шалот, врло ситно сецкан
* прстохват шећера
* прстохват белог лука у праху
* 1 краставчић, врло ситно исечен, плус мало сока киселог краставца
Рецепт за мрвљене бургере:
Корак 1:
Направите сос:
Да бисте направили сос за мрвљене бургере, помешајте све састојке осим сока од киселог краставца. Затим додајте довољно сланог раствора да разблажите сос (али не толико да постане течан). Пробајте и додајте још соли или шећера по укусу.
Корак 2:
Загрејте тигањ:
Ставите тигањ на средњу ватру и сачекајте да се загреје. У међувремену поделите млевено месо на четири једнаке лоптице. Лагано спљоштите куглице да од њих направите дебеле плошке.
Корак 3:
Спљоштите месо у пљескавице:
Ставите плошке у тигањ, размакните што је више могуће. Користите два тигања или радите у серијама ако је потребно. Металном лопатицом и оклагијом (или металном пресом, ако је имате), разбијте плошке у танке бургере, снажно притискајући и чинећи их што тањим.
Посолите и побиберите и пеците два минута, притискајући бургере назад ако почну да се дижу у средини.
Корак 4:
Ставите сир:
Користите металну лопатицу да подигнете бургере са тигања и окрените их, зачините са мало соли и бибера, а затим на сваку положите кришку сира. Пеците још два минута, а затим их склоните са тигања и оставите са стране.
Корак 5:
Убаците сос:
Премажите обе исечене лепиње сосом, а затим на сваку подлогу ставите по две пљескавице, страном са сиром нагоре. Одозго ставите нарезани кисели краставац, ставите поклопац од лепиње и умотајте пљескавице у фолију. Оставите неколико минута, а затим их одмотајте и сервирајте. Уживајте у мрвљеним хамбургерима!
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30

ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)
ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.
28. 08. 2025. у 11:02
Коментари (0)