ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом

Novosti online

15. 02. 2024. у 20:30

ОД свега се може направити мусака, а ова је савршена јер се између два слоја кромпира ставља купус и још неки мирисни састојци.

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом

Foto: Printskrin Youtube/Бебина кухиња

Састојци:

* кромпир, већи, 4 комада
* сува сланина, 200 г
* кисели купус, 1 главица
* црни лук, 2 главице
* пиринач, 80 г
* уље, 100 мл
* ловор, 3 листа
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* зачинска паприка, 1 кашичица

Припрема:

Ставите кромпир да се кува у љусци. На загрејаном уљу пропржите исецкан црни лук, листове ловора и ситно насецкану сланину. Пржите док све не порумени, па посолите, поспите сувим биљним зачином, бибером и зачинском паприком. Кисели купус исеците на танке резанце, па додајте у испржену смесу и убаците пиринач. Напола скуван кромпир ољуштите, исеците га на колутове, па на дно плеха поређајте половину колутова кромпира. Преко ставите кисели купус који сте добро промешали и извадили ловор, поспите зачинском паприком и пеците у рерни на средњој температури док купус не омекша.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ БАРСЕ У ТРАНСУ: Лионел Меси се враћа кући?