ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ : Паста сласна и ароматична, са сезонским поврћем

Novosti online

18. 02. 2024. у 07:30

СЛАСАН спој тестенине и поврћа са месом и моцарелом, прави је рај за непца.

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ : Паста сласна и ароматична, са сезонским поврћем

Фото Shutterstock

Потребно:

* паковање пасте, по избору 
* 250 мл павлаке за кување
* 150 г моцареле
* једна тиквица
* мало грашка 
* шака кукуруза шећерца
* зачини по жељи
* 100 г сланине или сухомеснатог, по избору

Припрема:

Тиквице исецкајте на коцкице и пропржите на мало воде и уља заједно са сецканом сланином. Додајте грашак и шећерац, па динстајте док поврће не омекша. Зачините по жељи сољу или вегетом, додајте и мало бибера, па налијте павлаку за кување. Додајте куване и оцеђене шпагете, промешајте, па додајте измрвљену моцарелу. Још једном промешајте да се моцарела свуда распореди и служите док је још топло.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК: Катарина Томашевић поново у српском рукомету