АРОМАТИЧНА РАПСОДИЈА СА МЕСОМ, ПОДВАРАК ИЗ РЕРНЕ: Греје душу, а припрема је једноставна
СЛАСАН оброк који ће вас држати дуго ситим.
Потребно:
* 1 већа главица киселог купуса
* око 500 г свињског меса
* око 300 г сувих ребара
* 1 већа главица црног лука
* 3-4 листа ловора
* 2 кашике свињске масти
* по укусу со
* млевени бибер
* 2 кашичице млевене зачинске паприке
Припрема:
Оперите и исецкајте главицу купуса. Месо исеците на комаде, а црни лук ситно исецкајте. У тепсију ставите кашику масти и половину исецканог лука, па по целој тепсији распоредите сецкан купус. Преко купуса ставите остатак сецканог лука, ловорове листове, поспите млевеном зачинском паприком и бибером, а затим поређајте по врху сецкано месо, ребра и остатак масти. Прелијте чашом воде па покријте фолијом. Пеците подварак најмање 1 сат, у рерни загрејаној на 200 степени. Затим скините фолију и пеците још бар 30 минута. По потреби долијте још мало воде.
Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја
09. 02. 2024. у 19:00
ОДЛИЧНО И СИТО ЈЕЛО БЕЗ МЕСА: Рижото са спанаћем, феноменалног укуса
08. 02. 2024. у 08:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)