СВАКО КО ЖЕЛИ ЗДРАВИЈЕ ДА СЕ ХРАНИ УВРСТИЋЕ ЗРНЕВЉЕ У СВОЈ ЈЕЛОВНИК: Гулаш од леблебија, ручак без грешке

Novosti online

26. 02. 2024. у 10:00

КАДА немате пуно времена, одлучите се за ситније житарице попут проса, хељде или киное јер се лакше кувају, али не одустајте ни од фантастичног укуса пшенице, ражи, зоби...

СВАКО КО ЖЕЛИ ЗДРАВИЈЕ ДА СЕ ХРАНИ УВРСТИЋЕ ЗРНЕВЉЕ У СВОЈ ЈЕЛОВНИК: Гулаш од леблебија, ручак без грешке

Фото Shutterstock

Састојци:

* леблебије, 200 г
* црни лук, 1 већа главица
* шаргарепа,1
* тиквице, 150 г
* паприка, 1
* куркума, пола кашичице
* ђумбир, 1 цм корена
* гранчица смиља (домаћа замена за кари, а ако немате, може и 12 кашичица карија), 1
* брашно, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Дан раније прелијте леблебије водом и оставите их да набубре. Поврће очистите и исецкајте на коцкице. На мало маслиновог уља динстајте лук и шаргарепу десетак минута.

Додајте тиквице и паприку и наставите са динстањем још око пет минута. По потреби доливајте воду. У омекшало поврће додајте процеђене леблебије, долијте око 2 дл воде и крчкајте на тихој ватри 30–40 минута. По потреби додајте воду. Кад леблебије буду мекане, додајте куркуму, сецкану гранчицу смиља и рендани ђумбир. Промешајте, па посолите и побиберите по укусу. Посебно у шољици размутите кашику брашна са мало воде да буде без грудвица. Њу сипајте у гулаш и крчкајте још неколико минута да се згусне. По жељи долијте воду. Гулаш послужите уз пиринач.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују