САВРШЕНО АРОМАТИЧНА, ИДУ УЗ НЕОДОЉИВ СОС И БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пилећа крилца из тигања, а као са роштиља
ЕВО како да направите пилећа крилца на жару!
Састојци:
* корица од 1 лимуна
* 1 кашичица љуте паприке
* 1 кашичица белог лука у праху
* 1 кашичица црног лука у праху
* 1 кашичица сушеног мајчине душице
* прстохват бибера
* 900 г пилећих крилаца
* уље
* 120 г мајонеза
* сок од 1/2 лимуна
* 1 кашичица сенфа
* 2 кашичица свеже сецканог влашца (врста лука)
* 1 кашичица љутог соса
Рецепт за пилећа крилца на жару:
Корак 1:
Припремите пилећа крилца
За пилећа крилца на жару у средњој чинији умутите лимунову корицу, со, љуту паприку, бели лук у праху, црни лук у праху, мајчину душицу и бибер. Осушите пилећа крилца и ставите у велику чинију. Додајте мешавину зачина и премажите крилца.
Корак 2:
Пеците крилца
Загрејте тигањ на средњој температури шпорета. Премажите тигањ уљем. Додајте крилца и пржите, повремено мешајући, док кожа не постане хрскава и месо не буде печено, 15 до 20 минута.
Направите сос
У средњој чинији умутите мајонез, лимунов сок, сенф, рен, влашац (врста лука) и љути сос.
Послужите крилца топла са сосом за умакање. Уживајте у пилећим крилцима на жару!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Џигерица печена са јабукама (ВИДЕО)
27. 02. 2024. у 10:00
УКУС ЈЕ ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом
26. 02. 2024. у 10:37
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
ОВО ЈОШ НИЈЕ ВИЂЕНО У ПАРЛАМЕНТУ: Погледајте како посланик покушава да спречи усвајање закона (ВИДЕО)
ТАЈВАНСКИ посланик постао је хит на друштвеним мрежама након што је на бизаран начин покушао да спречи доношење закона – зграбио је предлог закона и истрчао из парламента.
20. 05. 2024. у 19:49
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)