ЗАПЕЧЕНА ПИЛЕТИНА СА СПАНАЋЕМ ЈЕ ПРАВИ РАЈ ЗА ГУРМАНЕ: Издашно јело за целу породицу
Викенд је пред нама, те вам предлажемо рецепт који ће вас освојити првим залогајем, савршен спој пилетине и спанаћа

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes
Састојци:
- 600 грама пилећих груди (филеа)
- 1 килограм спанаћа
- 2 кашике мешавине зачина
- 1 главица лука
- 1 кашика млевене црвене паприке
- уље
- со
- млевени црни бибер
Припрема:
Пилеће груди исеците на коцке или на шницле, посолите зачините мешавином зачина, побиберите и пржите у тигању са загрејаним уљем.
У тигањ сипајте 100 милилитара воде.
Главицу лука исеците на танке шните и додајте у тигањ.
Још једном зачините мешавином зачина.
Додајте црвену млевену паприку и сипајте још 100 милилитара воде.
Керамичку посуду попрскајте уљем и ставите пола од претходно опраних листова спанаћа.
Пола садржине из тигања нанесите у керамичку посуду.
Преко ставите преостале листове спанаћа, па преосталу садржину из тигања додамо у посуду.
Поклопите поклопцем и ставите у рерну.
Пеците 60 минута на 220 степени.
Извадите посуду из рерне и кашиком извадите јело на посуде за сервирање.
По укусу, могуће је уз порцију додајте и по једну кашику павлаке или сервирајте кисело млеко.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
12. 10. 2023. у 15:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)