СА МЕСОМ, СОЧНО ЈЕЛО ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Пуњени патлиџан
САВРШЕН спој поврћа и меса даће целом јелу неодољиву арому.
Састојци:
* 2 плава патлиџана
* 1 главица црног лука
* 200 г млевеног меса
* 3 кашике пиринча
* пола кашичице бибера
* пола кашичице босиљка
* 2 чена белог лука
* 1 дцл сока од парадајза
* со по укусу
* 1 јаје
* 1 дцл киселе павлаке
* пармезан по укусу
* чери парадајз
* першун по укусу
* маслиново уље по укусу
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени.
Очистите и оперите патлиџан.
Пресеците га напола па му издубите средину. Сипајте маслиново уље у загрејан тигањ па пропржите очишћен и ситно сецкан црни лук. Додајте млевено месо, ситно исецкану средину патлиџана која је издубљена, посолите, побиберите, додајте босиљак, ситно сецкан бели лук, три кашике скуваног пиринча.
Онда сипајте парадајз, измешајте и још мало динстајте.
Напуните патлиџане припремљеним филом. Ставите патлиџане у ватросталну чинију, прекријте фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни 20 минута на 220 степени.
Затим скините фолију, па прелијте патлиџане мешавином умућеног јајета и павлаке и наставите печење док прелив не порумени. Поспите патлиџане ренданим пармезаном. Украсите чери парадајзом и першуном.
Служите топло.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00
УКУСАН, СОЧАН И ЛАК ЗА НАПРАВИТИ. ШТА ЋЕТЕ ВИШЕ ОД ТОГА? Окренути колач од јабука
03. 03. 2024. у 09:00
ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
03. 03. 2024. у 10:00
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СТРОГО ПРАВИЛО У ДОМУ ПОПОВИЋА: Сузана и кућној помоћници забранила једно
САША Поповић тренутно време проводи у свом дому на Бежанијској коси окружен најмилијима у своја четири зида.
18. 01. 2025. у 15:23
Коментари (0)