СА МЕСОМ, СОЧНО ЈЕЛО ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Пуњени патлиџан
САВРШЕН спој поврћа и меса даће целом јелу неодољиву арому.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 2 плава патлиџана
* 1 главица црног лука
* 200 г млевеног меса
* 3 кашике пиринча
* пола кашичице бибера
* пола кашичице босиљка
* 2 чена белог лука
* 1 дцл сока од парадајза
* со по укусу
* 1 јаје
* 1 дцл киселе павлаке
* пармезан по укусу
* чери парадајз
* першун по укусу
* маслиново уље по укусу
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени.
Очистите и оперите патлиџан.
Пресеците га напола па му издубите средину. Сипајте маслиново уље у загрејан тигањ па пропржите очишћен и ситно сецкан црни лук. Додајте млевено месо, ситно исецкану средину патлиџана која је издубљена, посолите, побиберите, додајте босиљак, ситно сецкан бели лук, три кашике скуваног пиринча.
Онда сипајте парадајз, измешајте и још мало динстајте.
Напуните патлиџане припремљеним филом. Ставите патлиџане у ватросталну чинију, прекријте фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни 20 минута на 220 степени.
Затим скините фолију, па прелијте патлиџане мешавином умућеног јајета и павлаке и наставите печење док прелив не порумени. Поспите патлиџане ренданим пармезаном. Украсите чери парадајзом и першуном.
Служите топло.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00

УКУСАН, СОЧАН И ЛАК ЗА НАПРАВИТИ. ШТА ЋЕТЕ ВИШЕ ОД ТОГА? Окренути колач од јабука
03. 03. 2024. у 09:00

ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
03. 03. 2024. у 10:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

"ХВАТИ СЕ ЛОЖЕ НА ГЛУПОСТИ" Ведрана Рудан оштро о Томпсоновом концерту: "Неће се десисти!"
"ХРВАТИ по ко зна који пут лажу сами себе и ложе се на глупости."
09. 04. 2025. у 21:00
Коментари (0)