ПРОЛЕЋЕ У ТАЊИРУ: Капама од спанаћа и свињског меса (ФОТО)
Капама је идеалан оброк, а комбинација спанаћа, меса и пиринча представља празник за непца, али и за очи, јер уколико се послужи са салатом и киселим млеко, представља право „пролеће на тањиру“.

Фото: Ј.С.
Потребно је:
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 600 г спанаћа
- једна шаргарепа
- 400 г свињског или неког другог меса
- шољица пиринча
- кашичица алеве паприке
- кашичица сувог зачина
- со
- кашика брашна
- кисело млеко по укусу
Припрема:
Исецкати лук и пропржити га на уљу, додати бели лук. Кад благо порумени додати опран и на крупно исецкан спанаћ и једну шаргарепу исечену на колутове.
Фото: Ј.С.
Пошто спанаћ омекша умешати шољицу пиринча. Пропржити петнаестак минута, по потреби додати чашу воде и зачинити, а онда оставити да се крчка на тихој ватри док пиринач не омекне.
У тигању пржити месо сецкано на ситне коцкице у мало уља.
Фото: Ј.С.
Полу житку масу од спанаћа пресипати у ватросталну чинију, додати испржено месо и запршку (алева парика и кашика брашна) и пећи петнаестак минута у рерни.
Фото: Ј.С.
Послужити преливено киселим млеком уз салату по избору.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)