ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно

Новости онлине

19. 03. 2024. у 13:00

Да џигерица буде мекша и укуснија, чим је купите, прелијте је млеком и држите у фрижидеру до припреме, али не дуже од једног дана.

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно

Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Састојци:

  • 600 г свињске џигерице
  • 300 г очишћеног кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 1 главица црвеног лука
  • 4 кашике уља
  • 2-3 чена белог лука
  • везица першуна
  • 2 јајета
  • 50 г презли
  • 150 г бајатог хлеба
  • 10 г прашка за пециво
  • со, бибер и мешавина сувог зачина по укусу

Припрема:

Џигерицу оперите и просушите. Кромпир исеците на мање комаде, па га самељите заједно са џигерицом у блендеру. Добијену смесу сипајте у већу посуду. У тигању на загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни и црвени лук. Склоните са стране и мало прохладите. У посуду са џигерицом додајте зачине по укусу, као и ситно сецкани першун и гњечени бели лук. Додајте јаја и презле. На крају прохлађени лук, прашак за пециво и издробљени хлеб. Све лепо сједините, па оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Направите мање пљескавице, па их пржите у тигању на загрејаном уљу.

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу