ХАЈДУЧКА ТЕПСИЈА: Традиционално јело из Херцеговине, сочна телетина са црним луком и белим вином

Новости онлине

21. 03. 2024. у 14:00

Овај гурмански специјалитет се спрема са телетином и црним луком, а лагано се крчка у вину са зачинима. Данас је овај рецепт помало заборављен, зато вам предлажемо да га направите и сазнате зашто је ово јело било толико популарно некада.

ХАЈДУЧКА ТЕПСИЈА: Традиционално јело из Херцеговине, сочна телетина са црним луком и белим вином

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг телетине
  • 1,5 кг црног лука
  • 3 зелене паприке
  • 2 везе першуна
  • 7 ченова белог лука
  • 300 мл белог вина
  • 150 мл воде 
  • 3 кашике уља

Припрема:

Комад телетине посолите и побиберите, па засеците на више места. У сваки прорез убаците ченове белог лука унутра. Затим га ставите у науљену земљану тепсију. Преко поређајте црни лук исечен на ребарца. 

 У чинији помешајте исецкани першун и паприку, па добро посолите и побиберите. Затим сипајте бело вино, уље и воду. Промешајте, па добијеном маринадом прелијте месо. 

Поклопац земљане посуде прво потопите 10 минута у хладну воду, па поклопите посуду. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око сат времена и 15 минута. За то време не скидајте поклопац. 

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас