ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
Овај ручак ћете имати за два дана.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг свињских шницли 6-7 кромпира
- 1 црни лук
- 2 шаргарепе
- 2 чена белог лука
- 100 мл белог вина
- Со, бибер, уље
Припрема:
Месо излупати чекићем. Истрљати уљем, сољу и бибером. Ољуштити кромпир, исећи на мање комаде, зачинити и ставити на дно плеха. Шаргарепу очистити и исећи на крупније, лук на кришке, бели лук ситно исецкати и све убацити међу кромпир. Одозго поређати шницле. Залити вином. Поклопити алу фолијом и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 1 сат. (Trpeza)
Препоручујемо
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
УХАПШЕН ЗБОГ ПОЖАРА У ВЈЕСНИКУ: "Ушли смо у зграду, неко је почео да пали..." Сам се јавио полицији
ПОЖАР у Вјесниковом небодеру у Загребу скривила је малолетна особа, а по свему судећи није била сама. Било их је неколико у старости од 16 и 17 година.
20. 11. 2025. у 11:21
Коментари (0)