РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула
Иако свака домаћица има свој рецепт за овај тип ролата, ми вам доносимо онај који је проверен, једноставан и који могу да припреме и почетници у кухињи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г млевеног меса
- 2 парчета старог хлеба
- 5 куваних јаја
- 150 мл млека
- 1 већа главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашике сенфа
- со
- бибер
- свежи рузмарин за декорацију
Припрема:
Кришке хлеба ставите у дубљу посуду, па их прелијте млеком, а онда их изгњечите. Хлебу додајте ситно сецкани црни и бели лук, месо, сенф и зачине по укусу и добро све умесите.
Половину смесе ставите на папир за печење, па поређајте кувана јаја и преко њих остатак смесе. Обликујте рукама ролат, премажите га кашиком сенфа, па затворите папир добро са свих страна.
Ролат пребаците у плех, па га ставите у загрејану рерну на 200 степени 30 минута.
После 30 минута одмотајте папир за печење и оставите да се запече још десетак минута или док не порумени.
Оставите месни ролат да се прохлади, украсите свежим рузмарином и сеците на парчад жељене величине.
Послужите га уз салату по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)