НАЈБОЉИ ОРИГИНАЛНИ ЋЕВАПИ: Рецепт више није тајна

Новости онлине

06. 05. 2024. у 11:00

Уколико волите да једете ћевапе сигурно знате да они нису исти на сваком месту.

НАЈБОЉИ ОРИГИНАЛНИ ЋЕВАПИ: Рецепт више није тајна

Foto: Shutterstock

Разликују се од ресторана до ресторана, а од сада више не морате излазите из куће како бисте уживали у њима, већ их можете направити сами.

Састојци:

  • 1,5 кг млевене јунетине
  • ½ кг јагњетине
  • 4 чена белог лука
  • 2% од укупне количине меса соли
  • 2 кашичице соде бикарбоне

Припрема:

Месо исечено на коцкице добро посолите, измешајте и прелијте са око 100 мл воде и белог лука које сте раније прокували. Смесу измешајте и оставите преко ноћи у фрижидеру.

Сутрадан смесу самељите у машини за месо два пута, оставите да стоји неколико сати на собној температури, а затим ставите у фрижидер. Пре него кренете да обликујете ћевапе у смесу умешајте соду бикарбону и то је то. Уживајте у укусним и сочним ћевапима.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда