ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан

Новости онлине

08. 05. 2024. у 14:00

Уколико и нисте љубитељ купуса, овај укус ће вам се допасти, а здрав и богат ручак имаћете за само сат времена.

ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилеће бело месо — 200 г
  • млади купус — 1/2 кг
  • парадајз — 200 г
  • шаргарепа — 1
  • бели лук — 3 чена
  • суви биљни зачин — по укусу
  • со — по укусу
  • бибер — по укусу

Припрема:

Бело месо исеците на коцке, па га на загрејаном уљу благо пропржите и уз доливање млаке воде наставите динстати док не омекша. Извадите готово месо и оставите га на топлом.

У сок од динстања меса ставите крупно исечен купус и динстајте га док не омекша.

У скоро готов купус додајте со, бибер, суви биљни зачин, ситно исечен бели лук, нарендану шаргарепу и парадајз ољуштен и исечен на коцке. Добро промешајте купус и наставите да га крчкате још пар минута.

Поврће преспите у ватросталну чинију, преко поврћа ставите бело месо, па пилетину са купусом запеците у рерни загрејаној на 200 степени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол