СТАРО КАФАНСКО ЈЕЛО КОЈЕМ НЕМА МАНЕ: Јунећи репови испод сача, чист гурманлук који се не заборавља
Старо кафанско јело можете да спремите и ви, само вам је потребно мало више времена и воље.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- јунећи репови
- парадајз
- 3 главице белог лука
- црно вино
- вода
- мало брашна
- мало соли
- маст
- кромпир, лук и шаргарепа
Припрема:
Јунеће репове оперите, осушите, осолите и уваљајте у брашно. Затим их препржите на масноћи. Тепсију добро подмастите па наслажите крупно сечен лук, па преко ставите комаде јунећих репова, па преко њих шаргарепу и кромпир. Преко ставите исечене главице белог лука, а потом и парадајз. Све залијте вином и водом и ставите испод сача да се пече.
(still)
Препоручујемо
ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан
08. 05. 2024. у 14:00
РОЛОВАН СВИЊСКИ ВРАТ: Сласни специјалитет за право гурманско задовољство
07. 05. 2024. у 11:40
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)