ТАРТАР БИФТЕК: Јело које свакога оставља без даха
Постоји храна коју најчешће можете јести у ресторану, али уколико се фокусирате на њену припрему, врло лако то можете имати и на својој трпези.
Састојци:
- 500 г свежег јунећег бифтека
- 2 жуманцета
- 2 кашике сенфа
- 1 главица црног лука
- 4 инћуна
- 2 кашичице парадајз-пиреа
- 1 кашичица соја-соса
- 2 кашике маслиновог уља
- неколико кришки багета
- мало путера
- 2 кашике коњака
- 60 г капара
- 3 кисела краставчића
- со, бибер
- сецкани першун
Припрема:
Месо оштрим ножем исеците на што ситније комаде. Исто урадите са инћунима, капаром, першуном и киселим краставцима. Све то сједините у једну чинију.
Кришке багета премажите са мало путера и препеците.
Црни лук исеците на шните, па додајте смеси од меса, као и коњак, маслиново уље, соја-сос, парадајз-пире, жуманца и сенфа.
Све лепо рукама или виљушком израдите смесу и послужите уз препечен хлеб. Пријатно!
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан
08. 05. 2024. у 14:00
РОЛОВАН СВИЊСКИ ВРАТ: Сласни специјалитет за право гурманско задовољство
07. 05. 2024. у 11:40
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)