МУСАКА ОД СЛАТКОГ КУПУСА: Јело са којим никада нећете погрешити
Осим што је свеобухватан оброк, пун поврћа, меса, јаја и павлаке, изузетно је укусан.
Састојци:
- 1 већа главица купуса
- 1 главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 500 г млевеног меса
- 1 шољица пиринча
- суви зачин од поврћа по укусу
- зачинска паприку по укусу
- со и бибер по укусу
- 2 јајета
- чаша киселе павлаке
- уље за пржење
Припрема:
Исецкајте купус на ситне резанце, као за салату, продинстајте га на уљу док не омекша. Склоните са ватре и додајте рендану шаргарепу и шољу опраног пиринча. Смесу поврћа и пиринча посолите и побиберите по укусу.
У другој шерпи, на уљу продинстајте исецкани црни лук и потом додајте млевено месо. Кад месо добије лепу румену боју, пребацити га у шерпу са купусом и све измешајте.
Загрејте рерну на 220 степени. Размутите јаја и павлаку у посебној посудици, додајте суви биљни зачин и зачинску паприку по укусу, као и једну кашичицу уља.
У дубљу тепсију преместите целу смесу меса и купуса и прелијте размућеним јајима и павлаком. Протресите плех да се све уједначи и ставите у рерну мусаку да се пече док не добије лепу румену боју, односно док пиринач не омекша.
Послужите је са киселом павлаком.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМПОВА НОВА ФРИЗУРА: Мреже се усијале од коментара - расправе због зализане косе (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37
Коментари (0)