ШПАГЕТЕ СА КАРБОНАРА СОСОМ: Јело које нико не одбија
Шпагете карбонара је италијанско јело од тестенине и сматра се готово незаобилазним у римској кухињи. Припрема се на једноставан начин, веома је хранљиво и прилично јаког укуса.
Састојци:
- 200 г шпагета
- 2 жуманца
- 100 г суве меснате сланине
- 200 мл свеже течне павлаке
- 40 г изренданог пармезана
- 50 г изренданог тврдог жутог сира
- 1 кашичица свеже млевеног бибера
- 2 чена белог лука
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашичица соли
- 1 кашика исецканог першуна
Припрема:
Ставити шпагете да се кувају у складу са упутством. Таман толико времена ће бити потребно да завршимо остале кораке из рецепта. Опрати и исецкати першун. Помешати жуманца с павлаком, сољу и бибером, па додати першун. Додати изрендане сиреве и лепо промешати, па оставити по страни. Исецкати сланину. Угрејати кашику уља на средње јакој ватри, па ставити сланину да се пржи, стално мешајући. Ставити ченове белог лука у комаду, али претходно их благо притиснути да би се распукли и пустили своју арому. Када сланина постане стакласта склонити је с ватре и оцедити вишак масноће, а кашика-две свакако нека остане. Вруће, оцеђене, шпагете помешати с врућом сланином и на то сипати већ умућен прелив са жуманцима и сиром. Не кувати, само брзо мешати да се жуманца не би згрудвала. На овакав начин ће бити термички обрађена и сигурна за јело. Сир ће се отопити и дати кремасту структуру карбонари.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
"КОСОВО ЈЕ СРБИЈА": Шпанци "лупили" шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)
Шпанија је савладала Албанију резултатом 1:0, навијачи "фурије" очитали су лекцију албанским, а уједно послали су поруку српском народу.
24. 06. 2024. у 22:55
СВИ ГЛЕДАЈУ У ЊЕНЕ НОГЕ: Јелена у белом минићу, а тек да видите са ким је (ФОТО)
ЊЕНЕ витке ноге дошле су у први план...
24. 06. 2024. у 09:52
Коментари (0)