ШПАГЕТЕ СА КАРБОНАРА СОСОМ: Јело које нико не одбија
Шпагете карбонара је италијанско јело од тестенине и сматра се готово незаобилазним у римској кухињи. Припрема се на једноставан начин, веома је хранљиво и прилично јаког укуса.
Састојци:
- 200 г шпагета
- 2 жуманца
- 100 г суве меснате сланине
- 200 мл свеже течне павлаке
- 40 г изренданог пармезана
- 50 г изренданог тврдог жутог сира
- 1 кашичица свеже млевеног бибера
- 2 чена белог лука
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашичица соли
- 1 кашика исецканог першуна
Припрема:
Ставити шпагете да се кувају у складу са упутством. Таман толико времена ће бити потребно да завршимо остале кораке из рецепта. Опрати и исецкати першун. Помешати жуманца с павлаком, сољу и бибером, па додати першун. Додати изрендане сиреве и лепо промешати, па оставити по страни. Исецкати сланину. Угрејати кашику уља на средње јакој ватри, па ставити сланину да се пржи, стално мешајући. Ставити ченове белог лука у комаду, али претходно их благо притиснути да би се распукли и пустили своју арому. Када сланина постане стакласта склонити је с ватре и оцедити вишак масноће, а кашика-две свакако нека остане. Вруће, оцеђене, шпагете помешати с врућом сланином и на то сипати већ умућен прелив са жуманцима и сиром. Не кувати, само брзо мешати да се жуманца не би згрудвала. На овакав начин ће бити термички обрађена и сигурна за јело. Сир ће се отопити и дати кремасту структуру карбонари.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)