ШПАГЕТЕ СА КАРБОНАРА СОСОМ: Јело које нико не одбија

Новости онлине

21. 05. 2024. у 16:00

Шпагете карбонара је италијанско јело од тестенине и сматра се готово незаобилазним у римској кухињи. Припрема се на једноставан начин, веома је хранљиво и прилично јаког укуса.

ШПАГЕТЕ СА КАРБОНАРА СОСОМ: Јело које нико не одбија

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г шпагета
  • 2 жуманца
  • 100 г суве меснате сланине
  • 200 мл свеже течне павлаке
  • 40 г изренданог пармезана
  • 50 г изренданог тврдог жутог сира
  • 1 кашичица свеже млевеног бибера
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика исецканог першуна

Припрема:

Ставити шпагете да се кувају у складу са упутством. Таман толико времена ће бити потребно да завршимо остале кораке из рецепта. Опрати и исецкати першун. Помешати жуманца с павлаком, сољу и бибером, па додати першун. Додати изрендане сиреве и лепо промешати, па оставити по страни. Исецкати сланину. Угрејати кашику уља на средње јакој ватри, па ставити сланину да се пржи, стално мешајући. Ставити ченове белог лука у комаду, али претходно их благо притиснути да би се распукли и пустили своју арому. Када сланина постане стакласта склонити је с ватре и оцедити вишак масноће, а кашика-две свакако нека остане. Вруће, оцеђене, шпагете помешати с врућом сланином и на то сипати већ умућен прелив са жуманцима и сиром. Не кувати, само брзо мешати да се жуманца не би згрудвала. На овакав начин ће бити термички обрађена и сигурна за јело. Сир ће се отопити и дати кремасту структуру карбонари.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ЗНАМ ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ Цеца има поруку за Пиксија пред меч одлуке: Водила сам фудбалски клуб