ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан

Новости онлине

22. 05. 2024. у 16:00

Када је реч о јелима на кашику, гулаш је увек у првим редовима. Сервиран уз паленту, пире од кромпира или са домаћом тестенином гулаш добија свој пуни сјај.

ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан

Foto: Shutterstock

Састојци:
За паленту

  • кукурузни гриз 250 г
  • вода 400 мл
  • со 1 кашичица
  • маслац 50 г

За гулаш

  • јунеће месо 500 г
  • парадајз пелат 200 г
  • црни лук 2 главице
  • шаргарепа 2 корена
  • со и бибер по укусу
  • млевена зачинска паприка 1 кашика
  • ловор 1 лист

Припрема:

На загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни лук, па додајте рендану шаргарепу. После неколико минута додајте и јунеће месо исечено на коцкице, улијте мало вреле воде, додајте ловоров лист и оставите да се крчка.

Кад месо мало омекша, умешајте исецкани пелат и наставите да кувате. По потреби у гулаш доливајте воду, а пред крај додајте зачинску паприку, со и бибер по жељи.

За паленту ставите воду са сољу и маслацем да прокључа. Скините с ватре и уз стално мешање сипајте кукурузни гриз. Вратите на ватру и кувајте десетак минута. Топлу паленту разделите у четири тањира и прелијте јунећим гулашом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду