САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
САТАРАШ је старинско јело које се прави од пар јефтиних састојака.

Printscreen/YT/Frische Rezepte
Данас постоје различити рецепти за ово једноставно јело, а ми вам доносимо најбољи. Направите сатараш са тиквицама чија је сезона такође на пролеће. Можете да додате још неко поврће по жељи, али и ово је сасвим довољно за један лагани ручак.
Састојци за сатараш са тиквицама:
- 1 тиквица
- 1/2 црвеног лука
- 1 бели лук
- 2 слатке паприке
- 1 шаргарепа
- 1 парадајз
- маслиново уље
- 3 кашике парадајз пиреа
- 2 јајета
- 1 кашичица италијанског зачина
Припрема сатараша са тиквицама:
Тиквице исеците на коцкице, па посолите и промешајте. Оставите да одстоје 10 минута, па процедите вишак воде. У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите љубичасти лук исечен на ребарца, као и млевени бели лук. Када омекша додајте паприке исечене на траке, као и рендану шаргарепу. Посолите, промешајте и поклопите. Динстајте 5 минута, па додајте процеђене тиквице. Поклопите и кувајте док поврће не омекша. Затим додајте исецкан парадајз и парадајз сос. Промешајте, па додајте умућена јаја која сте зачинили по жељи. Кувајте док и јаја не буду готова, уз повремено мешање.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)