САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин

Новости онлине

23. 05. 2024. у 17:30

САТАРАШ је старинско јело које се прави од пар јефтиних састојака.

САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Данас постоје различити рецепти за ово једноставно јело, а ми вам доносимо најбољи. Направите сатараш са тиквицама чија је сезона такође на пролеће. Можете да додате још неко поврће по жељи, али и ово је сасвим довољно за један лагани ручак.

Састојци за сатараш са тиквицама: 

  • 1 тиквица
  • 1/2 црвеног лука
  • 1 бели лук
  • 2 слатке паприке
  • 1 шаргарепа
  • 1 парадајз
  • маслиново уље
  • 3 кашике парадајз пиреа
  • 2 јајета
  • 1 кашичица италијанског зачина

Припрема сатараша са тиквицама: 

Тиквице исеците на коцкице, па посолите и промешајте. Оставите да одстоје 10 минута, па процедите вишак воде. У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите љубичасти лук исечен на ребарца, као и млевени бели лук. Када омекша додајте паприке исечене на траке, као и рендану шаргарепу. Посолите, промешајте и поклопите. Динстајте 5 минута, па додајте процеђене тиквице. Поклопите и кувајте док поврће не омекша. Затим додајте исецкан парадајз и парадајз сос. Промешајте, па додајте умућена јаја која сте зачинили по жељи. Кувајте док и јаја не буду готова, уз повремено мешање. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВЛАХОВИЋ ПОКАЗУЈЕ СВОЈУ КЛАСУ: Српског аса ни то што мечеве креће са клупе не спречава да тресе мреже противника