САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
САТАРАШ је старинско јело које се прави од пар јефтиних састојака.
Данас постоје различити рецепти за ово једноставно јело, а ми вам доносимо најбољи. Направите сатараш са тиквицама чија је сезона такође на пролеће. Можете да додате још неко поврће по жељи, али и ово је сасвим довољно за један лагани ручак.
Састојци за сатараш са тиквицама:
- 1 тиквица
- 1/2 црвеног лука
- 1 бели лук
- 2 слатке паприке
- 1 шаргарепа
- 1 парадајз
- маслиново уље
- 3 кашике парадајз пиреа
- 2 јајета
- 1 кашичица италијанског зачина
Припрема сатараша са тиквицама:
Тиквице исеците на коцкице, па посолите и промешајте. Оставите да одстоје 10 минута, па процедите вишак воде. У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите љубичасти лук исечен на ребарца, као и млевени бели лук. Када омекша додајте паприке исечене на траке, као и рендану шаргарепу. Посолите, промешајте и поклопите. Динстајте 5 минута, па додајте процеђене тиквице. Поклопите и кувајте док поврће не омекша. Затим додајте исецкан парадајз и парадајз сос. Промешајте, па додајте умућена јаја која сте зачинили по жељи. Кувајте док и јаја не буду готова, уз повремено мешање.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)