УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија

Новости онлине

28. 05. 2024. у 11:00

Мусака са зељем је многима омиљени начин припреме овог јела, и то са разлогом. Рецепт је врло једноставан и заиста га свако може испратити.

УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г мешаног млевеног меса
  • 30-40 листова зеља
  • 150 г скуваног пиринча
  • 2 јајета
  • 1 шоља млека
  • 1 главица средњег црног лука
  • мало јогурта
  • со и бибер

Припрема:

За почетак, ставите исецкани лук да се динста.

Додајте месо да се динста са луком и по потреби сипајте мало воде.

Месу и луку додајте со и бибер.

Док се крчка, оперите и очистите зеље,  а затим оставите да одстоји у топлој води 20 минута или док месо не буде готово.

Скувајте пиринач и додајте месу.

Ватросталну посуду премажите танким слојем уља.

У посуду наређајте слој меса, а затим зеља и још једном то поновите.

Јаја и млеко, са мало јогурта, умутите и том мешавином прелијте мусаку.

Ставите да се пече у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута.

Можете је јести уз киселу павлаку или јогурт.

(оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу