УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија

Новости онлине

28. 05. 2024. у 11:00

Мусака са зељем је многима омиљени начин припреме овог јела, и то са разлогом. Рецепт је врло једноставан и заиста га свако може испратити.

УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г мешаног млевеног меса
  • 30-40 листова зеља
  • 150 г скуваног пиринча
  • 2 јајета
  • 1 шоља млека
  • 1 главица средњег црног лука
  • мало јогурта
  • со и бибер

Припрема:

За почетак, ставите исецкани лук да се динста.

Додајте месо да се динста са луком и по потреби сипајте мало воде.

Месу и луку додајте со и бибер.

Док се крчка, оперите и очистите зеље,  а затим оставите да одстоји у топлој води 20 минута или док месо не буде готово.

Скувајте пиринач и додајте месу.

Ватросталну посуду премажите танким слојем уља.

У посуду наређајте слој меса, а затим зеља и још једном то поновите.

Јаја и млеко, са мало јогурта, умутите и том мешавином прелијте мусаку.

Ставите да се пече у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута.

Можете је јести уз киселу павлаку или јогурт.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?