УКУСНО И ЈЕДНОСТАВНО: Мусака са зељем, ручак који свима прија
Мусака са зељем је многима омиљени начин припреме овог јела, и то са разлогом. Рецепт је врло једноставан и заиста га свако може испратити.
Састојци:
- 400 г мешаног млевеног меса
- 30-40 листова зеља
- 150 г скуваног пиринча
- 2 јајета
- 1 шоља млека
- 1 главица средњег црног лука
- мало јогурта
- со и бибер
Припрема:
За почетак, ставите исецкани лук да се динста.
Додајте месо да се динста са луком и по потреби сипајте мало воде.
Месу и луку додајте со и бибер.
Док се крчка, оперите и очистите зеље, а затим оставите да одстоји у топлој води 20 минута или док месо не буде готово.
Скувајте пиринач и додајте месу.
Ватросталну посуду премажите танким слојем уља.
У посуду наређајте слој меса, а затим зеља и још једном то поновите.
Јаја и млеко, са мало јогурта, умутите и том мешавином прелијте мусаку.
Ставите да се пече у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута.
Можете је јести уз киселу павлаку или јогурт.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
23. 05. 2024. у 17:30
ЈУНЕЋИ ГУЛАШ С ПАЛЕНТОМ: Рецепт за ручак који ће вам улепшати дан
22. 05. 2024. у 16:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)