ПИКАНТ ПИЛЕТИНА СА СУСАМОМ: Савршен ручак за целу породицу

Новости онлине

28. 05. 2024. у 13:49

Ова врста меса је увек добар избор.

ПИКАНТ ПИЛЕТИНА СА СУСАМОМ: Савршен ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г пилетине
  • 2 јајета
  • пола шоље кукурузног брашна
  • 1 кашика уља
  • пржени сусам
  • мало воде
  • прстохват соли
  • пола кашичице соде бикарбоне

за сос:

  • пола шоље кечапа
  • пола шоље воде
  • пола шоље шећера
  • 1 кашика кукурузног брашна
  • 2 кашике белог сирћета
  • 2 кашике соја соса
  • пола главице црног лука
  • уље

Припрема:

Пилетину исеците на комаде жељене величине, па у већој чинији помешајте с водом, содом бикарбоном и соли. Лепо промешајте да се месо натопи. Када упије сву течност, убаците улупана јаја и мешајте док и њих пилетина не упије.

Потом додајте кукурузно брашно и наставите да мешате док се брашно више не буде видело, већ буде и оно упијено. На крају додајте уље.

У тигању добро загрејте уље. Док се оно загрева, у чинији помешајте кечап, воду, шећер, сирће, кукурузно брашно и соја-сос. Добро промешајте и оставите са стране, за сос преко пилетине.

Маринирану пилетину пржите на врелом уљу, али немојте тигањ да претрпавате, већ нека сваки комад има довољно места. После пржења комаде пребаците на тањир са убрусом како би упио вишак масноћа. Када завршите са свим комадима пилетине, вратите их на друго пржење, у истом уљу. Пржите их толико да им се појави хрскава корица и док не постану златне боје, а уз повремено мешање. Ако се неки комади слепе, одвојте их варјачом. Такође, опет их пребаците на убрус, овог пута наравно нови.

У дубљем тигању, најбоље у воку, угрејте уље и убаците ситно сецкани црни лук. Пржите до пола минута или минута све док не пусти мирис. Сос од кечапа који сте припремили убаците у тигањ и пустите да се угреје и добије мехуриће. Промешајте га с времена на време све док не почне да се згушњава. Када се то деси, убаците оцеђену пилетину и промешајте на средњој температури рингле док пилетина цела не буде обложена сосом.

Убаците сусам који сте претходни испржили и промешајте са пилетином. Овако спремљену пилетину можете послужити уз скувани пиринач или са пиреом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ТЕНИСКИ ПОТРЕС: Јаник Синер одлучује да ли Новак Ђоковић игра Вимблдон?