ПИКАНТ ПИЛЕТИНА СА СУСАМОМ: Савршен ручак за целу породицу
Ова врста меса је увек добар избор.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 800 г пилетине
- 2 јајета
- пола шоље кукурузног брашна
- 1 кашика уља
- пржени сусам
- мало воде
- прстохват соли
- пола кашичице соде бикарбоне
за сос:
- пола шоље кечапа
- пола шоље воде
- пола шоље шећера
- 1 кашика кукурузног брашна
- 2 кашике белог сирћета
- 2 кашике соја соса
- пола главице црног лука
- уље
Припрема:
Пилетину исеците на комаде жељене величине, па у већој чинији помешајте с водом, содом бикарбоном и соли. Лепо промешајте да се месо натопи. Када упије сву течност, убаците улупана јаја и мешајте док и њих пилетина не упије.
Потом додајте кукурузно брашно и наставите да мешате док се брашно више не буде видело, већ буде и оно упијено. На крају додајте уље.
У тигању добро загрејте уље. Док се оно загрева, у чинији помешајте кечап, воду, шећер, сирће, кукурузно брашно и соја-сос. Добро промешајте и оставите са стране, за сос преко пилетине.
Маринирану пилетину пржите на врелом уљу, али немојте тигањ да претрпавате, већ нека сваки комад има довољно места. После пржења комаде пребаците на тањир са убрусом како би упио вишак масноћа. Када завршите са свим комадима пилетине, вратите их на друго пржење, у истом уљу. Пржите их толико да им се појави хрскава корица и док не постану златне боје, а уз повремено мешање. Ако се неки комади слепе, одвојте их варјачом. Такође, опет их пребаците на убрус, овог пута наравно нови.
У дубљем тигању, најбоље у воку, угрејте уље и убаците ситно сецкани црни лук. Пржите до пола минута или минута све док не пусти мирис. Сос од кечапа који сте припремили убаците у тигањ и пустите да се угреје и добије мехуриће. Промешајте га с времена на време све док не почне да се згушњава. Када се то деси, убаците оцеђену пилетину и промешајте на средњој температури рингле док пилетина цела не буде обложена сосом.
Убаците сусам који сте претходни испржили и промешајте са пилетином. Овако спремљену пилетину можете послужити уз скувани пиринач или са пиреом.
Препоручујемо

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)
ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.
28. 08. 2025. у 11:02
Коментари (0)