СОЧНА ПАЧЕТИНА У СОСУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Француски специјалитет који обара с ногу

Новости онлине

03. 06. 2024. у 09:00

Идеално се слаже уз пире-кромпир и барено поврће. Пачетина је месо које је савршено за посебне прилике, веома је битно да је припремите на прави начин, како бисте осетили прави укус сочног меса.

СОЧНА ПАЧЕТИНА У СОСУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Француски специјалитет који обара с ногу

Foto: Shutterstock

 Састојци:

  • 500 г пачјих груди без кости са кожицом
  • 4 поморанџе
  • мед
  • рузмарин
  • 2 чена белог лука
  • мало нарендане коре од поморанџе
  • со 
  • бибер 

Припрема:

Извадите пачје груди на радну површину. Утапкајте их убрусом, како бисте склонили вишак воде.

С обзиром на то да је пачја кожа нешто дебља од пилеће и већа је количина масног слоја, слободно ножем направите коцкасте шаре преко коже, до меса.

Посолите и побиберите пачетину са обе стране.

У хладан тигањ, без уља или путера, положите месо окренуто на страну кожице. Потом укључите ринглу на средњу температуру. Пржите ту страну седам минута, тачније, док кожица не постане златна. Сва маст која изађе кроз кожицу, можете пресути у чинију и то искористите за сос.

Затим, окрените пачетину на другу страну и пржите је свега два минута и за крај је прислоните на врео тигањ са свих страна, па извадите.

Исцеђену поморанџу сипајте у исти тигањ и додајте издвојену маст од патке. Вратите тигањ на загрејану ринглу.

Додајте гранчицу или две рузмарина и ченове белог лука. Додајте кашику и по меда.

Све то мешајте око пет минута, па склоните бели лук и рузмарин из мешавине. Склоните затим и сос.

Укључите рерну на 180 степени и поређајте патку у плех са папиром за печење. Испод сваког парчета пачетине ставите алуминијумску фолију, затим пачетину премажите сосом, али никако немојте све искористити. Увијте у фолију и убаците на пет минута у рерну.

Исеците пачетину на кришке и прелијте сосом. Уз ово месо одлично иде кромпир-пире или барено поврће.

Не заборавите да наздравите чашом црног вина, које комплиментује ово савршено печено месо.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE