РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТЕ КРМЕНАДЛЕ У СОСУ ОД СЕНФА: Сочне и неодољиве
Кремасте крменадле у сосу од сенфа праве се са павлаком за кување и соком од јабуке.
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 750 г свињских крменадли без костију
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- 65 г жутог лука исеченог на коцкице
- 1 кашичица свежих листова мајчине душице
- 30 мл сувог белог вина
- 93 мл сока од јабуке
- 4 кашике сенфа
- 3 кашике павлаке за кување
Припрема:
Загрејте уље у великом тигању на средње јакој ватри. У међувремену, осушите крменадле папирним убрусима. Све обилно зачините сољу и бибером. Додајте свињетину у тигањ и пржите док не добије златно-браон боју на дну, 4 до 5 минута. Пребаците на велики тањир.
Смањите ватру на средњу, додајте лук и мајчину душицу, зачините сољу и динстајте, повремено мешајући, док не омекша, око 4 минута. Додајте вино, дрвеном кашиком остружите све запечене комадиће са дна тигања и динстајте док скоро не испари, 3 до 4 минута. Умешајте сок од јабуке и пустите да проври. Вратите крменадле запеченом страном нагоре и додајте све сокове накупљене на тањиру у тигањ.
Динстајте крменадле 6 до 12 минута у зависности од дебљине. Пребаците крменадле на тањире за сервирање. Ставите тигањ на средњу јаку ватру, убаците сенф у сос и динстајте док се мало не смањи, око 2 минута. Склонити са рингле и додајте павлаку за кување. Пробајте и по потреби зачините сољу и бибером. Прелијте крменадле сосом и уживајте.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕСКОВАЧКА МУЋКАЛИЦА: Јужњачки специјалитет који ћете у сласт појести
16. 05. 2024. у 19:00
СОЧНА ПАЧЕТИНА У СОСУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Француски специјалитет који обара с ногу
03. 06. 2024. у 09:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)