МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Новости онлине

07. 06. 2024. у 15:00

Увек су нам потребне неке нове инспирације за ручак, уз то желимо да све буде што једноставније, али и што укусније, а један од њих је и овај рецепт.

МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • маринирана ребра 500 г
  • црвени кромпир 3 већа
  • шаргарепа 2 мање
  • сува сланина сецкана на коцкице 30 г
  • мед 30 г
  • суве кајсије 7-8
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • алева паприка по укусу
  • чили по укусу
  • суви биљни зачини по укусу
  • свињска маст за подмазивање плеха по потреби

Припрема: 

Плех добро подмажите свињском машћу. Ребра положите на централни део и премажите их половином количине меда. У засебној шерпици исечен кромпир и шаргарепу уваљајте у зачине и маст, па поређајте на плех око ребара. Додајте сланину. Покријте алу-фолијом и пеците у загрејаној пећници на 220 степени 45 минута. Извадите плех и скините алу-фолију. Премажите месо остатком меда. Додајте суве кајсије. Пеците још 15–20 минута на истој температури. На крају готово месо украсите першуном и сецканом љутом папричицом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE