МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Новости онлине

07. 06. 2024. у 15:00

Увек су нам потребне неке нове инспирације за ручак, уз то желимо да све буде што једноставније, али и што укусније, а један од њих је и овај рецепт.

МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • маринирана ребра 500 г
  • црвени кромпир 3 већа
  • шаргарепа 2 мање
  • сува сланина сецкана на коцкице 30 г
  • мед 30 г
  • суве кајсије 7-8
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • алева паприка по укусу
  • чили по укусу
  • суви биљни зачини по укусу
  • свињска маст за подмазивање плеха по потреби

Припрема: 

Плех добро подмажите свињском машћу. Ребра положите на централни део и премажите их половином количине меда. У засебној шерпици исечен кромпир и шаргарепу уваљајте у зачине и маст, па поређајте на плех око ребара. Додајте сланину. Покријте алу-фолијом и пеците у загрејаној пећници на 220 степени 45 минута. Извадите плех и скините алу-фолију. Премажите месо остатком меда. Додајте суве кајсије. Пеците још 15–20 минута на истој температури. На крају готово месо украсите першуном и сецканом љутом папричицом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Cardano привлачи пажњу као алтернатива Bitcoinu  | Појављују се и нови брендови криптовалута