МЕДЕНА РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СУВИМ КАЈСИЈАМА: Неодољиви гурмански ручак са којим нема грешке
Увек су нам потребне неке нове инспирације за ручак, уз то желимо да све буде што једноставније, али и што укусније, а један од њих је и овај рецепт.
Састојци:
- маринирана ребра 500 г
- црвени кромпир 3 већа
- шаргарепа 2 мање
- сува сланина сецкана на коцкице 30 г
- мед 30 г
- суве кајсије 7-8
- со по укусу
- бибер по укусу
- алева паприка по укусу
- чили по укусу
- суви биљни зачини по укусу
- свињска маст за подмазивање плеха по потреби
Припрема:
Плех добро подмажите свињском машћу. Ребра положите на централни део и премажите их половином количине меда. У засебној шерпици исечен кромпир и шаргарепу уваљајте у зачине и маст, па поређајте на плех око ребара. Додајте сланину. Покријте алу-фолијом и пеците у загрејаној пећници на 220 степени 45 минута. Извадите плех и скините алу-фолију. Премажите месо остатком меда. Додајте суве кајсије. Пеците још 15–20 минута на истој температури. На крају готово месо украсите першуном и сецканом љутом папричицом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)