БОРАНИЈА НА ДАЛМАТИНСКИ НАЧИН: Спремљену на овај начин заволеће је и они који је не воле
Здраво јело које можете јести само или као прилог уз месо.
 
                                                                                    Foto: Bakina kuhinja
Састојци:
- 400 г бораније
- 2 већа кромпира
- 3-4 чена белог лука
- со, бибер и биозачин по укусу
- мало маслиновог уља
Припрема:
1. Кромпир огулити и насећи на коцке средње величине и кувати на средњој температури.
2. Кад омекша, у исту шерпу додати боранију (жуту или зелену, свеједно је). Кувати још 15-20 минута, па све добро оцедити.
3. Посолити, по укусу додати мало биозачина, соли и бибера и ситно исецкан бели лук (или бели лук у праху).
4. Све лагано прелити маслиновим уљем и конзумирати.
(Still)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)