ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Прави летњи оброк, укусан, а прави се једноставно
ПАРАДАЈЗ пуњен млевеним месом и пиринчем се брзо прави и изгледа врло раскошно.
Преплићу се најразличитији укуси и зачини, те је врло гурмански. Може да се сервира и као предјело или главни оброк.
Састојци:
450 г млевеног меса
½ средњег лука ситно исецканог
8 комада великог парадајза
230 г парадајз соса
60 г куваног пиринча
2 кашике куркуме
со и бибер по укусу
нарендани качкаваљ за посипање
павлака за посипање
танко насецкани млади лук за посипање
Рецепт за парадајз пуњен млевеним месом и пиринчем:
У велики тигањ на средње јакој ватри динстајте млевено месо и лук док не порумени, и уз то уситните млевено месо дрвеном кашиком, око 5 минута. Добро оцедите. Скувајте пиринач. У међувремену, извадите језгро сваког парадајза да бисте уклонили петељку. Одсеците врх сваког парадајза. Користећи оштар нож или мали назубљени нож, извадите унутрашњост парадајза. Кашиком извадите унутрашњост парадајза, веће комаде исецкајте и ставите на страну, заједно са семенкама и соком.
Додајте сос од парадајза, кувани пиринач, куркуму и све комаде парадајза и сок у тигањ. Мешајте да се сједине и наставите да кувате док сокови не почну да се згушњавају, око 10 минута. Зачините по укусу сољу и бибером. Склоните тигањ са ватре и мало охладите фил. У парадајз кашичицом ставите фил до врха. Поновите са преосталим комадима парадајза. Сервирајте посуто сецканим качкаваљем, павлаком, младим луком и свим вашим омиљеним додацима.
(Став укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)