ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Прави летњи оброк, укусан, а прави се једноставно

Novosti online

11. 06. 2024. у 12:08

ПАРАДАЈЗ пуњен млевеним месом и пиринчем се брзо прави и изгледа врло раскошно.

ПАРАДАЈЗ ПУЊЕН МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Прави летњи оброк, укусан, а прави се једноставно

Фото Shutterstock

Преплићу се најразличитији укуси и зачини, те је врло гурмански. Може да се сервира и као предјело или главни оброк.

Састојци:

450 г млевеног меса
½ средњег лука ситно исецканог
8 комада великог парадајза
230 г парадајз соса
60 г куваног пиринча
2 кашике куркуме
со и бибер по укусу
нарендани качкаваљ за посипање
павлака за посипање
танко насецкани млади лук за посипање

Рецепт за парадајз пуњен млевеним месом и пиринчем:

У велики тигањ на средње јакој ватри динстајте млевено месо и лук док не порумени, и уз то уситните млевено месо дрвеном кашиком, око 5 минута. Добро оцедите. Скувајте пиринач. У међувремену, извадите језгро сваког парадајза да бисте уклонили петељку. Одсеците врх сваког парадајза. Користећи оштар нож или мали назубљени нож, извадите унутрашњост парадајза. Кашиком извадите унутрашњост парадајза, веће комаде исецкајте и ставите на страну, заједно са семенкама и соком.

Додајте сос од парадајза, кувани пиринач, куркуму и све комаде парадајза и сок у тигањ. Мешајте да се сједине и наставите да кувате док сокови не почну да се згушњавају, око 10 минута. Зачините по укусу сољу и бибером. Склоните тигањ са ватре и мало охладите фил. У парадајз кашичицом ставите фил до врха. Поновите са преосталим комадима парадајза. Сервирајте посуто сецканим качкаваљем, павлаком, младим луком и свим вашим омиљеним додацима.

(Став укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?