БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта

Novosti online

14. 06. 2024. у 09:00

ПУЊЕНЕ тиквице по овом рецепту праве се са парадајзом, зачинским биљем и орасима. Додаје им се и качкаваљ.

БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта

Фото Shutterstock

Састојци:

2 велике или 3 средње тиквице, преполовљене по дужини

1 велико јаје, умућено
130 г презли
80 г ренданог качкаваља
½ чена белог лука, ситно исецканог
60 г чери парадајза исеченог на четвртине
2 кашичице лимунове коре
2 кашике свежих листова мајчине душице
30 г ораха
Маслиново уље, за покапати
Морска со
Свеже млевени бибер

Рецепт за тивкице пуњене парадајзом, зачинским биљем и орасима:

Загрејте рерну на 250 °C и обложите плех папиром за печење. Користите малу кашику да издубите унутрашњост тиквица, остављајући нешто више од 1,5 цм дебљине око ивица. Ставите их исеченом страном нагоре на лим за печење.

Направите фил. Ставите извађену унутрашњост тиквица у мрежасту цедиљку и исцедите вишак воде. Требало би да вам остане 130 г тиквице. Исецкајте све крупније комаде и пребаците их у чинију са јајетом, презлом, качкаваљем, белим луком, парадајзом, лимуновом корицом, мајчином душицом, орасима и сољу. Мешајте док се не сједини, можете и рукама.

Издубљене тиквице прелијте маслиновим уљем и поспите сољу и бибером. Кашиком сипајте фил и пеците 16 до 18 минута или док се фил не стегне и не поприми златносмеђу боју и постане хрскав одозго. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СУПЕРШУТ ОТВАРА ВРАТА ХУМАНОСТИ – „ПОГЛЕД СРЦЕМ“ СТИГАО И ДО „АНЂЕЛА“ ИЗ УЖИЦА