ПИЈАНЕ ЋУФТЕ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Ово је ручак којег се ретки сећају, али укус је толико леп да ћете га спремати често
Сочан и укусан ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 веза младог лука
- 2-3 чена белог лука
- 100 г презли
- 1 јаје
- 1,5 дл белог вина
- сецканог першуна
- Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка
- око 800 г младих кромпирића мањих
За прелив:
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашика парадајз соса
- 1 дл павлаке за кување
- 1 дл воде
Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка (ко воли мало пикантније може додати и љуту туцану паприку, укус ће бити бар 10 пута бољи)
Припрема:
Измешајте млевено месо са сецканим младим луком, ченовима белог лука, јајетом, презлама, вином, першуном и зачинима. Све то измешајте и направите ћуфтице.
У ватросталну чинију посложите ћуфтице и младе кромпириће које сте кратко обарили. Затим све ставите у рерну да се пече на око 20 минута, на температури око 200 степени Целзијуса.
Док се ћуфте пеку направите прелив од киселе павлаке, парадајз соса и павлаке за кување. Прелијте све преко и запеците још мало.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)