ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Не треба вам роштиљ, праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Новости онлине

28. 06. 2024. у 10:00

КАДА се помене роштиљ, већина људи помисли на - ћевапе.

ЋЕВАПИ ПЕЧЕНИ У РЕРНИ: Не треба вам роштиљ, праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива

Foto: Shutterstock

Многима су најукуснији када се спреме на роштиљу, али ми вам данас доносимо рецепт како да их спремите у рерни. Праве се без муке, а имају фантастичан укус због прелива.

Састојци:

За ћевапе:

  • 500 г млевеног меса
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 2 кашичице соли
  • 2 кашичице бибера
  • 100 мл киселе воде

За прелив:

  • 200 мл пива
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 1 кашичица бибера
  • ½ кашичице суве мирођије
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • 50 мл уља                                                                                                                                 

Припрема:

У млевено месо додати изрендан бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

НЕВОЉЕ КОД СТАРЕ ДАМЕ: Повредио се први штопер Јувентуса