САВРШЕНО ЛЕТЊЕ ЈЕЛО: Мусака од поврћа и сира, изгледа фантастично, а и укус ће вас распаметити

Новости онлине

30. 06. 2024. у 07:00

Уколико немате идеју за данашњи ручак, ово је идеалан рецепт који ће одушевити целу породицу.

САВРШЕНО ЛЕТЊЕ ЈЕЛО: Мусака од поврћа и сира, изгледа фантастично, а и укус ће вас распаметити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • плави патлиџан 300 г
  • тиквице 300 г
  • парадајз 300 г
  •  зрели сир 25% мм 350 г
  • јаја 3
  •  кисела павлака 20% мм 1 чаша
  • со 1 кашичица
  • суви биљни зачин по укусу

Припрема:

Плави патлиџан и тиквице оперите, одстраните им дршке и заједно са кором нарежите на кругове или тање уздужне комаде, посолите у чинији и оставите сат времена да мало отпусти течност. Парадајз исеците на кругове.

Тепсију подмажите, па ређајте прво плави патлиџан, прелијте уљем, онда парадајз, преко тиквице, па прекрите кришкама сира. Поновите док има материјала и завршите тиквицама које прелијете преосталим уљем.

Прекрите фолијом и ставите у рерну да се пече. Пред крај печења склоните фолију и прелијте умућеним јајима и издробљеним преосталим сиром. Вратите у рерну још мало да се запече.  

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE