БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И ЗДРАВ РУЧАК: Ћуфте од поврћа, готове за пола сата, а можете и да их замрзнете

Татјана Марковић

10. 07. 2024. у 10:00

ЋУФТЕ од поврћа су посне и веганске, а можете и да их замрзнете.

БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И ЗДРАВ РУЧАК: Ћуфте од поврћа, готове за пола сата, а можете и да их замрзнете

Фото: Пиксабеј

 Здраве су, једноставне за припрему и богате различитим укусима и аромама. Можете да их сервирате са тестенином или сомунима.

Састојци:

450 г црног пасуља из конзерве
6 кашичица уља
1 велика љутика, ситно исецкана
1 чен белог лука, ситно исецкан
40 г овса који се брзо кува
2 кашике парадајз пасте
1/2 кашичице млевеног семена коморача
1/2 кашичице сушеног босиљка
1/4 кашичице соли

Рецепт за ћуфте од поврћа:

Загрејте рерну на 180°. Равномерно распоредите црни пасуљ на плех обложен папиром за печење. Пеците док пасуљ не почне да се отвара, 6-8 минута, па га мало охладите. У међувремену, у великом тигању загрејте 2 кашичице уља на средњој ватри. Додајте љутику, пржите и мешајте док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и пржите још минут. Пребаците пасуљ у блендер.

Додајте мешавину љутике, овас, парадајз пасту и зачине, па блендирајте док се смеса не сједини. Од равне кашике теста обликујте лоптице. У истом тигању загрејте преостале 4 кашичице уља на средњој ватри. У серијама, ако је потребно, пржите ћуфте док не порумене, 6-8 минута, повремено окрећући.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕВРОПА РАЗМАТРА СЛАЊЕ 100.000 ВОЈНИКА У УКРАЈИНУ: Трамп одбио предлог - познато из којих земаља би их било највише

ЕВРОПА РАЗМАТРА СЛАЊЕ 100.000 ВОЈНИКА У УКРАЈИНУ: Трамп одбио предлог - познато из којих земаља би их било највише

ЕВРОПСКЕ нације разматрају слање војних снага у Украјину у случају прекида ватре или постизања мировног споразума, потврдили су Ројтерсу званичници и дипломате. Разлог је једноставан - новоизабрани амерички председник Доналд Трамп јасно је ставио до знања да неће слати америчке војнике у ту земљу како би гарантовали безбедност, потврдили су Ројтерсу званичници и дипломате.

18. 12. 2024. у 17:42

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

НАДАЛ ОТКРИО ШОКАНТНУ ВЕСТ: Шпанац болује од неизлечиве болести, а његове речи расплакаће вас