БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И ЗДРАВ РУЧАК: Ћуфте од поврћа, готове за пола сата, а можете и да их замрзнете
ЋУФТЕ од поврћа су посне и веганске, а можете и да их замрзнете.

Фото: Пиксабеј
Здраве су, једноставне за припрему и богате различитим укусима и аромама. Можете да их сервирате са тестенином или сомунима.
Састојци:
450 г црног пасуља из конзерве
6 кашичица уља
1 велика љутика, ситно исецкана
1 чен белог лука, ситно исецкан
40 г овса који се брзо кува
2 кашике парадајз пасте
1/2 кашичице млевеног семена коморача
1/2 кашичице сушеног босиљка
1/4 кашичице соли
Рецепт за ћуфте од поврћа:
Загрејте рерну на 180°. Равномерно распоредите црни пасуљ на плех обложен папиром за печење. Пеците док пасуљ не почне да се отвара, 6-8 минута, па га мало охладите. У међувремену, у великом тигању загрејте 2 кашичице уља на средњој ватри. Додајте љутику, пржите и мешајте док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и пржите још минут. Пребаците пасуљ у блендер.
Додајте мешавину љутике, овас, парадајз пасту и зачине, па блендирајте док се смеса не сједини. Од равне кашике теста обликујте лоптице. У истом тигању загрејте преостале 4 кашичице уља на средњој ватри. У серијама, ако је потребно, пржите ћуфте док не порумене, 6-8 минута, повремено окрећући.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00

САВРШЕН РЕЦЕПТ: Поховане тиквице са качкаваљем, укусан оброк готов за 20 минута
07. 07. 2024. у 07:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)