БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И ЗДРАВ РУЧАК: Ћуфте од поврћа, готове за пола сата, а можете и да их замрзнете
ЋУФТЕ од поврћа су посне и веганске, а можете и да их замрзнете.

Фото: Пиксабеј
Здраве су, једноставне за припрему и богате различитим укусима и аромама. Можете да их сервирате са тестенином или сомунима.
Састојци:
450 г црног пасуља из конзерве
6 кашичица уља
1 велика љутика, ситно исецкана
1 чен белог лука, ситно исецкан
40 г овса који се брзо кува
2 кашике парадајз пасте
1/2 кашичице млевеног семена коморача
1/2 кашичице сушеног босиљка
1/4 кашичице соли
Рецепт за ћуфте од поврћа:
Загрејте рерну на 180°. Равномерно распоредите црни пасуљ на плех обложен папиром за печење. Пеците док пасуљ не почне да се отвара, 6-8 минута, па га мало охладите. У међувремену, у великом тигању загрејте 2 кашичице уља на средњој ватри. Додајте љутику, пржите и мешајте док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и пржите још минут. Пребаците пасуљ у блендер.
Додајте мешавину љутике, овас, парадајз пасту и зачине, па блендирајте док се смеса не сједини. Од равне кашике теста обликујте лоптице. У истом тигању загрејте преостале 4 кашичице уља на средњој ватри. У серијама, ако је потребно, пржите ћуфте док не порумене, 6-8 минута, повремено окрећући.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00

САВРШЕН РЕЦЕПТ: Поховане тиквице са качкаваљем, укусан оброк готов за 20 минута
07. 07. 2024. у 07:00

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)