МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему
Тестенина је увек добар, али и брз избор када је реч о спремању оброка. Може бити и за доручак и за ручак, а овај рецепт можете спремати у било које доба дана, без гриже савести. То је зато што рецепт за медитеранску пасту садржи мање од 400 калорија.
Састојци:
- 300 г тестенина по избору
- 1 главица црног лука
- 1 жута паприка
- 1 мања тиквица
- 2 чена белог лука
- 4 кашике песта од парадајза
- 1 шака спанаћа
- 100 г ренданог качкаваља
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега добро загрејте рерну.
Тестенину скувајте према упутству са паковања, са мало соли у води.
У већој шерпи загрејте уље и убаците ситно сецкан црни и бели лук и тиквице па зачините са соли и бибером. Пржите неколико минута док црни лук не промени боју и не омекшају остали састојци. Мешајте све време. Када се све ово деси, додајте песто од парадајза и кувајте све око један минут уз непрестано мешање.
Одаберите тепсију у којој ћете пећи јело, па сипајте смесу из шерпе. Тестенину оцедите и исперите под млазом хладне воде. Потом и тестенину сипајте у тепсију и промешајте да се све сједини. Поклопите поклопцем или чак алу фолијом и пеците 20 минута на 180 степени.
После овог времена, извадите тепсију и поспите спанаћ и рендани качкаваљ па вратите још 10 минута у рерну.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)