МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему
Тестенина је увек добар, али и брз избор када је реч о спремању оброка. Може бити и за доручак и за ручак, а овај рецепт можете спремати у било које доба дана, без гриже савести. То је зато што рецепт за медитеранску пасту садржи мање од 400 калорија.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г тестенина по избору
- 1 главица црног лука
- 1 жута паприка
- 1 мања тиквица
- 2 чена белог лука
- 4 кашике песта од парадајза
- 1 шака спанаћа
- 100 г ренданог качкаваља
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега добро загрејте рерну.
Тестенину скувајте према упутству са паковања, са мало соли у води.
У већој шерпи загрејте уље и убаците ситно сецкан црни и бели лук и тиквице па зачините са соли и бибером. Пржите неколико минута док црни лук не промени боју и не омекшају остали састојци. Мешајте све време. Када се све ово деси, додајте песто од парадајза и кувајте све око један минут уз непрестано мешање.
Одаберите тепсију у којој ћете пећи јело, па сипајте смесу из шерпе. Тестенину оцедите и исперите под млазом хладне воде. Потом и тестенину сипајте у тепсију и промешајте да се све сједини. Поклопите поклопцем или чак алу фолијом и пеците 20 минута на 180 степени.
После овог времена, извадите тепсију и поспите спанаћ и рендани качкаваљ па вратите још 10 минута у рерну.
(оna)
Препоручујемо
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)