МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему
Тестенина је увек добар, али и брз избор када је реч о спремању оброка. Може бити и за доручак и за ручак, а овај рецепт можете спремати у било које доба дана, без гриже савести. То је зато што рецепт за медитеранску пасту садржи мање од 400 калорија.
Састојци:
- 300 г тестенина по избору
- 1 главица црног лука
- 1 жута паприка
- 1 мања тиквица
- 2 чена белог лука
- 4 кашике песта од парадајза
- 1 шака спанаћа
- 100 г ренданог качкаваља
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега добро загрејте рерну.
Тестенину скувајте према упутству са паковања, са мало соли у води.
У већој шерпи загрејте уље и убаците ситно сецкан црни и бели лук и тиквице па зачините са соли и бибером. Пржите неколико минута док црни лук не промени боју и не омекшају остали састојци. Мешајте све време. Када се све ово деси, додајте песто од парадајза и кувајте све око један минут уз непрестано мешање.
Одаберите тепсију у којој ћете пећи јело, па сипајте смесу из шерпе. Тестенину оцедите и исперите под млазом хладне воде. Потом и тестенину сипајте у тепсију и промешајте да се све сједини. Поклопите поклопцем или чак алу фолијом и пеците 20 минута на 180 степени.
После овог времена, извадите тепсију и поспите спанаћ и рендани качкаваљ па вратите још 10 минута у рерну.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)