МЕДИТЕРАНСКА ПАСТА: Јело за пожелети, а тако је лако за припрему
Тестенина је увек добар, али и брз избор када је реч о спремању оброка. Може бити и за доручак и за ручак, а овај рецепт можете спремати у било које доба дана, без гриже савести. То је зато што рецепт за медитеранску пасту садржи мање од 400 калорија.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г тестенина по избору
- 1 главица црног лука
- 1 жута паприка
- 1 мања тиквица
- 2 чена белог лука
- 4 кашике песта од парадајза
- 1 шака спанаћа
- 100 г ренданог качкаваља
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
Припрема:
Пре свега добро загрејте рерну.
Тестенину скувајте према упутству са паковања, са мало соли у води.
У већој шерпи загрејте уље и убаците ситно сецкан црни и бели лук и тиквице па зачините са соли и бибером. Пржите неколико минута док црни лук не промени боју и не омекшају остали састојци. Мешајте све време. Када се све ово деси, додајте песто од парадајза и кувајте све око један минут уз непрестано мешање.
Одаберите тепсију у којој ћете пећи јело, па сипајте смесу из шерпе. Тестенину оцедите и исперите под млазом хладне воде. Потом и тестенину сипајте у тепсију и промешајте да се све сједини. Поклопите поклопцем или чак алу фолијом и пеците 20 минута на 180 степени.
После овог времена, извадите тепсију и поспите спанаћ и рендани качкаваљ па вратите још 10 минута у рерну.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)