НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције

Новости онлине

12. 07. 2024. у 16:28

Поступак припреме који гарантује савршен укус.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Састојци:

  • 2 већа црвена лука
  • 4 жуте паприке
  • 4 зелене паприке
  • 6 парадајза
  • сунцокретово уље за пржење
  • со
  • бибер

Припрема:

Прво треба припремити парадајзе да им касније лакше огулимо кожицу. У већу посуду на шпорету ставити воду да прокључа. За то време парадајзу засећи кожицу на четири једнака дела.

Када вода прокључа макнути је са стране, те у њу опрезно ставити парадајз. Оставити их у води док се друго поврће чисти и сече. Огулити оба црвена лука па их нарезати на режњеве.

Затим жутим опраним паприкама уклонити семенке, па их исецкати на тракице. На исти начин припремити и зелене паприке. Затим извадити парадајзе из воде те им уклонити кожицу и насећи на коцкице. У већу посуду сипати уље за пржење и пустити га да се загреје.

Ставити лук и пржити га 10-ак минута на средње јакој ватри уз мешање. Затим убацити жуту, па зелену паприку. Добро измешати, поклопити и пустити да крчка 15 минута.

Затим у посуду сипати насецкани парадајз, па уз повремено мешање пустити да кува око 30 минута. За то време текућина у сатарашу ће се редуковати. Пред крај кувања посолити и побиберити по укусу и кувати још 5 минута.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси

АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп умало је распустио НАТО 2018, али су га европски савезници успели да га убеде да ће повећати војну потрошњу, пише у својим мемоарима бивши генерални секретар блока Јенс Столтенберг.

07. 10. 2025. у 06:45

Коментари (2)

КРЕМАСТА ПАСТА СА ПИЛЕТИНОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Савршен ручак за целу породицу