НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције

Новости онлине

12. 07. 2024. у 16:28

Поступак припреме који гарантује савршен укус.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Састојци:

  • 2 већа црвена лука
  • 4 жуте паприке
  • 4 зелене паприке
  • 6 парадајза
  • сунцокретово уље за пржење
  • со
  • бибер

Припрема:

Прво треба припремити парадајзе да им касније лакше огулимо кожицу. У већу посуду на шпорету ставити воду да прокључа. За то време парадајзу засећи кожицу на четири једнака дела.

Када вода прокључа макнути је са стране, те у њу опрезно ставити парадајз. Оставити их у води док се друго поврће чисти и сече. Огулити оба црвена лука па их нарезати на режњеве.

Затим жутим опраним паприкама уклонити семенке, па их исецкати на тракице. На исти начин припремити и зелене паприке. Затим извадити парадајзе из воде те им уклонити кожицу и насећи на коцкице. У већу посуду сипати уље за пржење и пустити га да се загреје.

Ставити лук и пржити га 10-ак минута на средње јакој ватри уз мешање. Затим убацити жуту, па зелену паприку. Добро измешати, поклопити и пустити да крчка 15 минута.

Затим у посуду сипати насецкани парадајз, па уз повремено мешање пустити да кува око 30 минута. За то време текућина у сатарашу ће се редуковати. Пред крај кувања посолити и побиберити по укусу и кувати још 5 минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)