РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати

Новости онлине

16. 07. 2024. у 21:00

Сочна мусака од похованих паприка са месом и печуркама одличан је предлог за сваки ручак.

РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 12-14 паприка
  • јаја 5
  • млеко 4 дл
  • црвени лук 2 главице
  • мешано млевено месо 500 г
  • шампињони 500 г
  • сок од парадајза 2 дл
  • суви зачин по укусу
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • босиљак мало
  • брашно по потреби
  • уље по потреби

Прелив:

  • кисела павлака 2 дл
  • јаја 2
  • млеко мало

Припрема:

Паприке поређајте у тепсију и пеците док не буду готове. Затим их прекрите крпом и оставите да се охладе. Огулите их и направите филете.

Направите смесу као за палачинке од јаја, млека и брашна, али да буде гушће. На вруће уље стављајте паприке намочене у густу смесу за палачинке, па их испоховане ређајте на папирнате убрусе да упију вишак масноће.

За то време на луку динстајте млевено месо, додајте ситно насецкане печурке и након 15 минута динстања додајте сок од парадајза. Зачините и оставите да се мало укува.

Науљите тепсију и ставите ред похованих паприка, па ред меса са печуркама и тако док не потрошите сав материјал.

Направите смесу од јаја, павлаке и млека и прелијте преко изрезане мусаке да би прелив ушао у мусаку. Пеците на 200 степени док не порумени. 

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.

16. 07. 2024. у 14:13

Коментари (0)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)