НИШТА ЛЕПШЕ ДУГО НИСТЕ ЈЕЛИ: Мекана пилетина с младим купусом

Новости онлине

22. 07. 2024. у 14:00

Чак и ако обично избегавате купус, овај укус ће вам се допасти, а здрав и богат ручак имаћете за само пола сата.

НИШТА ЛЕПШЕ ДУГО НИСТЕ ЈЕЛИ: Мекана пилетина с младим купусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 грама свежег купуса
  • 200 милилитара вреле воде
  • 1/2 килограма белог пилећег меса
  • 200 грама црног лука
  • 100 грама шаргарепе
  • 2 кашике парадајз-пиреа
  • 2 кашичице млевене паприке
  • 2 кашичице сувог биљног зачина
  • 1/2 кашичице црног млевеног бибера
  • 1/2 везице першуна

Припрема:


Сладак купус пресећи на четвртине, па сваку четвртину исећи на траке мало дебље него када се сече за салату. Пилеће месо исећи на коцке. Црни лук ситно исецкати а шаргарепу нарендати крупно.
У одговарајућу дубљу посуду са нелепљивим дном сипати уље и ставити да се загреје. На загрејано уље ставити пилеће месо и пржити га на јачој ватри, уз окретање, око пет минута. Смањити температуру на средњу јачину и убацити исецкани црни лук. Промешати и динстати, уз повремено мешање, два минута. Затим додати шаргарепу, промешати и пржити још два минута.
Додати парадајз пире, сипати врелу воду и све добро промешати. На површину ставити сав купус, поклопити посуду и на тиху температуру кувати 15 минута. Затим склонити поклопац, посути паприку, суви биљни зачин и млевени бибер, промешати добро да се купус сједини са осталим састојцима и оставити да се крчка без поклопца око 10 минута.

Пробати да ли треба додати још шта од зачина, убацити исецкани першун, промешати и склонити са ватре.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!