РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе

Новости онлине

29. 07. 2024. у 21:00

Ђувеч је једно од оних јела за које вам није потребно ни велико искуство ни много времена за припрему. Идеалан је ручак на кашику, а задовољиће непца и љубитеља меса и поврћа.

РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 шоље пиринча
  • 1 шоља грашка
  • 1 шоља бораније
  • 3 меснате паприке
  • 2 парадајза или конзерва пелата
  • 2 главице црног лука
  • 100 мл уља
  • 200 мл сока од парадајза
  • 400 гр пилећег меса, део по избору
  • со, бибер, млевена паприка

Припрема:

Црни лук исецкајте ситно, па га динстајте на уљу и мало воде. Паприку и месо исеците на коцкице, парадајз уситните.

Када је лук постао стакласт, додајте месо и још мало топле воде. Све добро измешајте и зачините, па динстајте око 10 минута.

Потом додајте паприку, грашак, боранију, парадајз и 200 мл топле воде. Оставите да се јело крчка око 30 минута на умереној темепратури.

После тог времена додајте пиринач и сок од парадајза. Када проври, долијте још воде и тако радите док се пиринач потпуно не скува. Ђувеч је готов када се пиринач скува, а сав вишак течности уври, јер би јело требало да буде густо.

Служите топло уз сезонску салату.

Пријатно!

(espreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО)

ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)

РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.

26. 07. 2024. у 07:28

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ РАЗБИО НАДАЛА! Не помаже ни безобразлук судије, Новак декласирао краља шљаке - иде по олимпијско злато!