РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе
Ђувеч је једно од оних јела за које вам није потребно ни велико искуство ни много времена за припрему. Идеалан је ручак на кашику, а задовољиће непца и љубитеља меса и поврћа.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 шоље пиринча
- 1 шоља грашка
- 1 шоља бораније
- 3 меснате паприке
- 2 парадајза или конзерва пелата
- 2 главице црног лука
- 100 мл уља
- 200 мл сока од парадајза
- 400 гр пилећег меса, део по избору
- со, бибер, млевена паприка
Припрема:
Црни лук исецкајте ситно, па га динстајте на уљу и мало воде. Паприку и месо исеците на коцкице, парадајз уситните.
Када је лук постао стакласт, додајте месо и још мало топле воде. Све добро измешајте и зачините, па динстајте око 10 минута.
Потом додајте паприку, грашак, боранију, парадајз и 200 мл топле воде. Оставите да се јело крчка око 30 минута на умереној темепратури.
После тог времена додајте пиринач и сок од парадајза. Када проври, долијте још воде и тако радите док се пиринач потпуно не скува. Ђувеч је готов када се пиринач скува, а сав вишак течности уври, јер би јело требало да буде густо.
Служите топло уз сезонску салату.
Пријатно!
(espreso)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)