РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе

Новости онлине

29. 07. 2024. у 21:00

Ђувеч је једно од оних јела за које вам није потребно ни велико искуство ни много времена за припрему. Идеалан је ручак на кашику, а задовољиће непца и љубитеља меса и поврћа.

РЕЦЕПТ ЗА ЂУВЕЧ КАКАВ СУ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Јело које увек успе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 шоље пиринча
  • 1 шоља грашка
  • 1 шоља бораније
  • 3 меснате паприке
  • 2 парадајза или конзерва пелата
  • 2 главице црног лука
  • 100 мл уља
  • 200 мл сока од парадајза
  • 400 гр пилећег меса, део по избору
  • со, бибер, млевена паприка

Припрема:

Црни лук исецкајте ситно, па га динстајте на уљу и мало воде. Паприку и месо исеците на коцкице, парадајз уситните.

Када је лук постао стакласт, додајте месо и још мало топле воде. Све добро измешајте и зачините, па динстајте око 10 минута.

Потом додајте паприку, грашак, боранију, парадајз и 200 мл топле воде. Оставите да се јело крчка око 30 минута на умереној темепратури.

После тог времена додајте пиринач и сок од парадајза. Када проври, долијте још воде и тако радите док се пиринач потпуно не скува. Ђувеч је готов када се пиринач скува, а сав вишак течности уври, јер би јело требало да буде густо.

Служите топло уз сезонску салату.

Пријатно!

(espreso)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду