КИШ ОД СПАНАЋА: Оброк за свако доба дана

Новости онлине

30. 07. 2024. у 13:53

Киш је оброк који готово сви воле и добро је дошао у свако доба дана. Можете га јести као ужину, може бити и део ручка, а слатко га је појести и за доручак ако остане од претходног дана. Много је састојака који могу доминирати овим јелом, али мало шта тако добро иде са тестом и сиром као спанаћ.

КИШ ОД СПАНАЋА: Оброк за свако доба дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

за тесто:

  • 400 г брашна
  • 100 г маргарина
  • 1 кашичица соли
  • вода

за фил:

  • 400 г спанаћа
  • 2 јајета
  • 100 мл млека
  • 250 г младог, мање сланог сира
  • мало димљене сланине (опционо) 
  • со
  • бибер

Припрема:

Умесите тесто од наведених састојака. Додајите воде толико да добијете уједначено, нелепљиво тесто.

Охладите га у фрижидеру око сат времена.

Спанаћ оперите лист по лист, па га ситно исецкајте.

Додајте му јаја, млеко, сир, а уколико волите мирис и укус сувог меса, ставите и без додатне масноће препржену сланину.

Развијте тесто, па га преместите у плех, да покрије и ивице. Преко њега сипајте фил, ставите у рерну загрејану на 200 степени.

Пеците док порумени.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

СРПСКА ПОСЛА! Ево шта је Лука Дончић урадио неколико минута пред деби за Лос Анђелес Лејкерсе (ВИДЕО)