ПАСТА СА ТИКВИЦАМА И ПИЛЕТИНОМ: Прави кремасти специјалитет
Паста са пилетином и тиквицама је добро познати специјалитет за све љубитеље пасте и тиквица. Ово је само још један начин како да припремите ово сезонско поврће, али ће вам сигурно постати једно од омиљених јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 средње тиквице
- 250 г пилетине
- паста
- 200 мл павлаке за кување
- око 70 г качкаваља, наренданог
- 3 чена белог лука
- бибер
- со
- пола главице црног лука
Припрема:
За почетак, насецкајте црни лук и ставите да се динста на средњој ватри.
Пилетину исеците на коцкице и додајте лук.
За то време, тиквице очистите и исецкајте на коцкице сличне величине као и пилетину.
Додајте тиквице пилетини и луку. Оставите да се крчка преклопљено са повременим мешањем. Све посолите.
Ставите пасту да се кува осам минута.
За то време, у шерпицу сипајте павлаку за кување, мало воде и додајте нарендани бели лук, со и бибер. Шерпицу ставите на благу ватру, мешајте, а када почне да се загрева додајте нарендани качкаваљ.
Све помешајте у једну посуду и сервирајте.
(Ona)
Препоручујемо

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ, ПОЈАЧАЛИ УДАРЕ НА УКРАЈИНУ Зеленски: Америка и Европа морају да зауставе Путина
РУСИЈА је током ноћи 5. октобра извела још један свеобухватан напад на Украјину, у којем је, према званичним подацима, погинуло најмање пет особа, а најмање 18 је рањено.
05. 10. 2025. у 15:00

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)