ПАСТА СА ТИКВИЦАМА И ПИЛЕТИНОМ: Прави кремасти специјалитет
Паста са пилетином и тиквицама је добро познати специјалитет за све љубитеље пасте и тиквица. Ово је само још један начин како да припремите ово сезонско поврће, али ће вам сигурно постати једно од омиљених јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 средње тиквице
- 250 г пилетине
- паста
- 200 мл павлаке за кување
- око 70 г качкаваља, наренданог
- 3 чена белог лука
- бибер
- со
- пола главице црног лука
Припрема:
За почетак, насецкајте црни лук и ставите да се динста на средњој ватри.
Пилетину исеците на коцкице и додајте лук.
За то време, тиквице очистите и исецкајте на коцкице сличне величине као и пилетину.
Додајте тиквице пилетини и луку. Оставите да се крчка преклопљено са повременим мешањем. Све посолите.
Ставите пасту да се кува осам минута.
За то време, у шерпицу сипајте павлаку за кување, мало воде и додајте нарендани бели лук, со и бибер. Шерпицу ставите на благу ватру, мешајте, а када почне да се загрева додајте нарендани качкаваљ.
Све помешајте у једну посуду и сервирајте.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)