ПРЕУКУСАН РУЧАК: Паприкаш са њокама

Новости онлине

01. 08. 2024. у 09:00

Постоје јела у нашој земљи која су традиционална и која жене углавном често спремају. Знамо за паприкаш са кромпиром, али рецепт за паприкаш са њокама одмах ће вас одушевити.

ПРЕУКУСАН РУЧАК: Паприкаш са њокама

Фото: А. М.

Састојци:

  • 450 г пилећег меса
  • 1 паковање њока
  • 1 главица црног лука
  • 2 кашике брашна
  • 2 кашике слатке паприке
  • 4 кашике путера
  • 2 кашике соса од парадајза
  • 100 г киселе павлаке
  • 1 л пилећег бујона
  • мало соли
  • мало бибера

Припрема:

На шерпи отопите путер на средњој температури, па убаците исецкане комаде пилетине на жељене комаде. Пржите све док пилетина не порумени уз повремено мешање док се све не сједини. Када пилетина буде готова, извадите из шерпе и ставите је на убрус да се цеди.

У исту шерпу сипајте ситно сецкан црни лук и динстајте док не промени боју, па додајте брашно, слатку паприку, со, бибер и сос од парадајза. Кувајте све заједно док се брашно не "раствори". Тек онда сипајте бујон и то постепено и мешајте да би се сви састојци сјединили равномерно.

У међувремену, скувајте њоке према упутству.

Појачајте температуру рингле и пажљиво убаците њоке у шерпу, па и пилетину и оставите да се све заједно кува до 15 минута. После тога искључите ринглу и сипајте павлаку, а можете да украсите и першуном приликом сервирања.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

МИ НИСМО КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА: Син краљице Камиле проговорио о краљу Чарлсу и породичним односима у палати