ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом
Пљескавице са киноом и поврћем су богатог укуса, а можете да их једете у земичкама са прилозима по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г киное
- 1 јаје
- 2 кашике пиринчаног брашна
- пола паприке
- пола лука
- 1 мала тиквица
- 1 штапић целера
- со, бибер и паприка у праху, по укусу
Припрема:
За пљескавице, прво кувајте киноу са око 200 мл воде око 20 минута, након што прокључа. Када почне да кључа, покријте поклопцем и кувајте на средњој ватри. У међувремену бибер, црни лук, тиквицу и целер ситно исецкајте и пржите у тигању на уљу и соли око 5-6 минута, или док не омекшају.
Када је киноа скувана, оставите да се мало охлади, а затим додајте јаје и штапним миксером мутите да смеса постане кремастија. Такође додајте пиринчано брашно и пржено поврће. По потреби посолите и побиберите и додајте паприку. Лагано науљеним рукама направите пљескавице и испржите их. Сервирајте и уживајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"
РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.
10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем
ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.
10. 08. 2025. у 18:11

Овако изгледа кућа Милана Борјана која је демолирана: Лопов однео и снимач видео надзора (ФОТО)
"ХВАЛА полицији града Београда на брзој реакцији и сјајном односу према послу."
11. 08. 2025. у 09:52
Коментари (0)