ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом
Пљескавице са киноом и поврћем су богатог укуса, а можете да их једете у земичкама са прилозима по жељи.
![ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом](/data/images/2024-04-09/470984_shutterstock-794244820_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г киное
- 1 јаје
- 2 кашике пиринчаног брашна
- пола паприке
- пола лука
- 1 мала тиквица
- 1 штапић целера
- со, бибер и паприка у праху, по укусу
Припрема:
За пљескавице, прво кувајте киноу са око 200 мл воде око 20 минута, након што прокључа. Када почне да кључа, покријте поклопцем и кувајте на средњој ватри. У међувремену бибер, црни лук, тиквицу и целер ситно исецкајте и пржите у тигању на уљу и соли око 5-6 минута, или док не омекшају.
Када је киноа скувана, оставите да се мало охлади, а затим додајте јаје и штапним миксером мутите да смеса постане кремастија. Такође додајте пиринчано брашно и пржено поврће. По потреби посолите и побиберите и додајте паприку. Лагано науљеним рукама направите пљескавице и испржите их. Сервирајте и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА) ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА)](/data/images/2022-12-23/301508_apti-alaudinov_kf.jpg?time=1723545238)
ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА)
ВЕЋИНА украјинских трупа које су извршиле инвазију на Курску област већ су уништене, а све области у којима се крећу Оружане снаге Украјине су под контролом руске војске, рекао је један од команданата специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов, на ТВ каналу "Русија 1".
13. 08. 2024. у 12:08
![ПУТИН ОКУПИО ВОЈНИ ВРХ, ПА ПОБЕСНЕО: Ти о томе нећеш говорити! ПУТИН ОКУПИО ВОЈНИ ВРХ, ПА ПОБЕСНЕО: Ти о томе нећеш говорити!](/data/images/2024-08-13/517371_profimedia-0898000130_kf.jpg?time=1723537601)
ПУТИН ОКУПИО ВОЈНИ ВРХ, ПА ПОБЕСНЕО: "Ти о томе нећеш говорити!"
НИЈЕ лако учествовати на састанку са руским председником Владимиром Путином када се говори о кризи. Неки, мање вешти, лако добију "по прстима".
13. 08. 2024. у 09:38
![БИО ТУ, АЛ ПОНИЖЕН Шта се Ђанију десило на журци српских олимпијаца - певач се пожалио БИО ТУ, АЛ ПОНИЖЕН Шта се Ђанију десило на журци српских олимпијаца - певач се пожалио](/data/images/2024-08-13/517386_103549-djanii-olimpijada-ig_kf.jpg?time=1723538317)
"БИО ТУ, АЛ' ПОНИЖЕН" Шта се Ђанију десило на журци српских олимпијаца - певач се пожалио
РАДИША Трајковић Ђани је био један од певача који је певао на журци за наше олимпијце.
13. 08. 2024. у 10:38
Коментари (0)