ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом

Новости онлине

13. 08. 2024. у 22:02

Пљескавице са киноом и поврћем су богатог укуса, а можете да их једете у земичкама са прилозима по жељи.

ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Протеинске пљескавице са поврћем и киноом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г киное
  • 1 јаје
  • 2 кашике пиринчаног брашна
  • пола паприке
  • пола лука
  • 1 мала тиквица
  • 1 штапић целера
  • со, бибер и паприка у праху, по укусу

Припрема:

За пљескавице, прво кувајте киноу са око 200 мл воде око 20 минута, након што прокључа. Када почне да кључа, покријте поклопцем и кувајте на средњој ватри. У међувремену бибер, црни лук, тиквицу и целер ситно исецкајте и пржите у тигању на уљу и соли око 5-6 минута, или док не омекшају.

Када је киноа скувана, оставите да се мало охлади, а затим додајте јаје и штапним миксером мутите да смеса постане кремастија. Такође додајте пиринчано брашно и пржено поврће. По потреби посолите и побиберите и додајте паприку. Лагано науљеним рукама направите пљескавице и испржите их. Сервирајте и уживајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА)

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА)

ВЕЋИНА украјинских трупа које су извршиле инвазију на Курску област већ су уништене, а све области у којима се крећу Оружане снаге Украјине су под контролом руске војске, рекао је један од команданата специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов, на ТВ каналу "Русија 1".

13. 08. 2024. у 12:08

Коментари (0)

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Ево шта је урадио Србин кога је Фудбалски савез Русије ангажовао за важан посао