ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Новости онлине

14. 08. 2024. у 20:00

Ово јело комбинује свежину парадајза са богатим укусом џигерице, а уз додатак зачина и тестенина ствара савршену хармонију укуса.

ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 кг јунеће џигерице
  • 2 веће главице црног лука
  • 2 дл куваног парадајза
  • мало соли
  • мало мешавине сувих зачина
  • 3 чена белог лука
  • уље
  • шаргарепа
  • тестенина по жељи

Припрема: 

Црни лук ситно исецкајте и пропржите на уљу. Додајте мало воде и динстајте, ставите ситно исецкану шаргарепу и парадајз, па кувајте док се лук готово потпуно не "отопи", уз доливање воде по потреби. Убаците крупно сечену џигерицу и динстајте све док не буде готова, па зачините.

Исецкајте ситно бели лук и додајте га у јело, па кратко  продинстајте. Уколико је сафт превише редак додајте му мало брашна размућеног у води и пустите да кратко кључа. Послужите уз кувану тестенину по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

КУЛИНАРСКА УМЕТНОСТ: Пут ка одрживој култури исхране