ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Новости онлине

14. 08. 2024. у 20:00

Ово јело комбинује свежину парадајза са богатим укусом џигерице, а уз додатак зачина и тестенина ствара савршену хармонију укуса.

ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1/2 кг јунеће џигерице
  • 2 веће главице црног лука
  • 2 дл куваног парадајза
  • мало соли
  • мало мешавине сувих зачина
  • 3 чена белог лука
  • уље
  • шаргарепа
  • тестенина по жељи

Припрема: 

Црни лук ситно исецкајте и пропржите на уљу. Додајте мало воде и динстајте, ставите ситно исецкану шаргарепу и парадајз, па кувајте док се лук готово потпуно не "отопи", уз доливање воде по потреби. Убаците крупно сечену џигерицу и динстајте све док не буде готова, па зачините.

Исецкајте ситно бели лук и додајте га у јело, па кратко  продинстајте. Уколико је сафт превише редак додајте му мало брашна размућеног у води и пустите да кратко кључа. Послужите уз кувану тестенину по жељи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља