ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело
Ово јело комбинује свежину парадајза са богатим укусом џигерице, а уз додатак зачина и тестенина ствара савршену хармонију укуса.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 кг јунеће џигерице
- 2 веће главице црног лука
- 2 дл куваног парадајза
- мало соли
- мало мешавине сувих зачина
- 3 чена белог лука
- уље
- шаргарепа
- тестенина по жељи
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте и пропржите на уљу. Додајте мало воде и динстајте, ставите ситно исецкану шаргарепу и парадајз, па кувајте док се лук готово потпуно не "отопи", уз доливање воде по потреби. Убаците крупно сечену џигерицу и динстајте све док не буде готова, па зачините.
Исецкајте ситно бели лук и додајте га у јело, па кратко продинстајте. Уколико је сафт превише редак додајте му мало брашна размућеног у води и пустите да кратко кључа. Послужите уз кувану тестенину по жељи.
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОРБАНА: Ситуација је опасна, Европа је на прагу рата
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је ситуација опасна и да је Европа на прагу рата.
15. 11. 2025. у 18:52
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Полиција улетела на свадбу, ХАПСИ МЛАДУ - а тек објашњење! Ово је ЛУДНИЦА (ВИДЕО)
ЧАК и на најлепшим свадбама понекад се десе непредвиђене ситуације, ситне грешке или чак већи инциденти.
14. 11. 2025. у 16:23
Коментари (0)